‘Mijn vriendin wil me terug nadat ze me dumpte’

vriendin

‘Het lijkt alsof het niemand iets kan schelen hoe ík me voel’

Joey* en zijn vriendin (beide 29) zijn samen sinds de universiteit. Nadat ze jarenlang een stabiele relatie hadden, werd Joey gedumpt door zijn (inmiddels ex-) vriendin. Terwijl hij er kapot van was, bedacht ze zich en nu wil ze dat de twee weer bij elkaar komen. Op het forum Reddit vraagt de man advies over de situatie. 

Verhuizen naar familie

“Mijn vriendin en ik begonnen zes jaar geleden met daten, toen we beide op de universiteit zaten”, begint Joey zijn verhaal. “Tot een paar weken geleden ging alles van een leien dakje, totdat ze het uit het niets uitmaakte met mij”, vertelt de man. “De verklaring die ik kreeg, was dat ze wilde verhuizen om dichterbij haar familie te wonen.” In eerste instantie geloofde Joey er niks van, vooral omdat de beslissing nogal uit de lucht kwam vallen voor zijn gevoel. “Een week lang dacht ik dat ze een grapje maakte, tot ze haar koffers pakte en echt vertrok. Sindsdien heb ik niks meer van haar gehoord. Geen berichtje of iets, maar ze heeft me ook van al haar social media verwijderd.”

Fout gemaakt

Twee weken nadat zijn vriendin vertrok, liet ze plotseling weer iets van zich horen. “Ze stuurde me een volgverzoek op social media en een berichtje dat ze met me wilde praten”, vertelt Joey. “Uiteindelijk besloten we met elkaar te bellen. Ze vertelde me dat ze een fout had gemaakt. Dat ze opnieuw wilde beginnen en terug wilde verhuizen om bij mij te wonen”, gaat hij verder. “Gedurende het hele gesprek was ik stil, omdat ik letterlijk geen woorden had. Ik had (en heb nog steeds) pijn.”

Geen spelletje

“Ik vertelde haar dat dit geen spelletje is en dat ik erover moet nadenken. Ze vatte dit echter niet goed op en beschuldigde mij ervan dat ik haar leven probeer te ruïneren”, vertelt Joey. Vervolgens dreigde ze dat ze zijn moeder ging bellen als Joey haar geen kans zou geven. “Haar toon was niet veeleisend of neerbuigend. Het was duidelijk dat zij ook gekwetst was”, voegt hij eraan toe. “Hoewel ik van haar hou, weet ik dat dit niet is hoe partners zich gedragen. Ik heb niets gedaan om dit te verdienen.”

Uiteindelijk belde zijn (inmiddels ex-) vriendin inderdaad zijn moeder en een paar goede vrienden, die allemaal aan haar kant staan. “Mijn moeder ging zelfs zover dat ze zei nooit meer een nieuwe partner te accepteren”, aldus Joey. “Ik vind het niet leuk dat al deze mensen aan haar kant staan. Het lijkt alsof het niemand iets kan schelen hoe ík me voel.” De man vraagt zich dan ook af of hij haar terug moet nemen. Wat denk jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam u/no-nono-no-nono.

Lees ook: ‘Is het raar dat ik geen bezoek wil na mijn bevalling?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash