8 herkenbare situaties als fileparkeren niet helemaal jouw ding is

fileparkeren

Dat fileparkeren kan behoorlijk wat stress opleveren

Fileparkeren: dat is toch wel echt een lifeskill. Het is zelfs zo’n gecompliceerde skill dat niet iedereen deze manoeuvre onder de knie krijgt – ook niet als het rijbewijs al tig jaren op zak is. Wij durven wel toe te geven dat we niet beschikken over het talent van inparkeren. Eerlijk is eerlijk: wij bakken er gewoon niet zoveel van. Is dat fileparkeren ook niet helemaal jouw forte? Dan herken je deze situaties vast en zeker.

1. Je parkeert gewoon ergens anders

Je kunt voor de deur fileparkeren, maar daar gaat de voorkeur zeker niet naar uit. Jij loopt liever een kilometertje extra als dat betekent dat je je bolide op een ‘gewone’ parkeerplaats kunt parkeren.

2. Acceptatie

Goed, ondanks dat je nu al twee rondjes hebt gereden, is die idyllische plek voor je auto er gewoon niet. Je moet accepteren dat je je blik toch maar op zo’n lastige plek moet stationeren.

3. De radio gaat uít

Helemaal leuk die muziek tijdens het autorijden, maar de muziek gaat uit als jij moet fileparkeren. Ed Sheeran die door de stereo galmt, belemmert je zicht immers enorm.

4. Je hebt een minst slechte kant

Soms kun je je sjees aan de rechterkant parkeren en weer een andere keer moet je je blik aan de linkerkant van de weg zien kwijt te raken. Stiekem heeft bijna iedereen een voorkeur aan welke kant ze het liefst fileparkeert. Hoewel dat inparkeren lastig blijft, kan er soms nog meer roet in het eten worden gegooid als je aan jouw ‘andere kant’ moet parkeren.

5. Dan maar 7 keer steken

Je maakt je borst nat en geeft eraan toe: het indraaien kan beginnen. Oké, toch niet helemaal. Het indraaien moet dan maar opnieuw beginnen. En nog een keer, en nóg een keer. Goed, het kostte je wat moeite: maar je staat! Dat je daar een paar keer voor moest steken, maakt niks uit.

6. Dan maar op de stoep

Je vehikel deels op de stoep parkeren is niet de bedoeling. Maar als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Dan sta je maar scheef op de stoep. Je staat wel!

7. Stukje stoep meepakken

Heb je die stoep weer. Als je aan een drukke weg moet fileparkeren, kan het toch wel een tikkie gênant zijn als je tig keer moet steken. Bovendien helpt het niet mee dat andere automobilisten in je nek hijgen. Soms maak je het jezelf dan maar makkelijk door even een stukkie stoep mee te pakken. Even rustig over een stuk stoep rijden en voor je het weet, sta je netjes geparkeerd. Hoe je het deed, dat maakt toch niet uit?

8. Je neemt je voor te gaan oefenen

Tot slot neem je je na elke keer onhandig fileparkeren weer voor om toch echt eens te gaan oefenen. Maar ga je dat ook ooit doen? Grote kans van niet! Tot je het de volgende keer weer bedenkt tijdens het fileparkeren.

Lees ook: Sportiever worden? Met deze 7 tips houd je het vol!

Beeld: Unsplash