De 8 allermooiste kerstmarkten van Duitsland

kerstmarkten

Met wie wil jij wel naar een Weihnachtsmarkt?

Het is nog maar net november, maar veel kerstliefhebbers hebben de kerstkriebels al te pakken. In Nederland pakken de meesten pas uit met de kerstversiering als Sinterklaas weer naar Spanje vertrekt. In Duitsland begint de kerstpret echter al wat eerder en schieten de Weihnachtsmarkten eind november weer als paddenstoelen uit de grond.

Zie jij door alle kerstbomen het bos niet meer? Wij hebben de mooiste kerstmarkten van Duitsland voor je op een rijtje gezet.

Bezoeken waard

Bratwursten die op de grill liggen, Glühwein die bij de vleet wordt verkocht -en gedronken- en huisjes die van gingerbread worden gemaakt: Duitsland is binnenkort weer een Walhalla voor liefhebbers van prachtige kerstmarkten. Dit zijn de mooiste Weihnachtsmarkten van Duitsland:

1. Neurenberg – 30 november tot 24 december 2018

De historische kerstmarkt in Neurenberg trekt elk jaar zo’n 2 miljoen bezoekers. Voor kerstliefhebbers is het een feest om deze markt te bezoeken, ook kunnen foodies hun hart hier ophalen. Veel marktstands zijn gevuld met Neurenbergse specialiteiten. Denk aan gegrilde worst, peperkoek en fruitbrood. 

Hier kun je meer informatie vinden over de kerstmarkt.

2. Dresden – 28 november tot 24 december 2018

Dresden staat niet alleen bekend om zijn prachtige kerstmarkt, maar ook om het Stollenfest. Op 8 december wordt er door de stad geparadeerd en uiteindelijk wordt er een enorm grote stol aangesneden. Je kunt er dus vanuit gaan dat de stollen die je kunt kopen van goede kwaliteit zijn!

Hier kun je meer informatie vinden over de kerstmarkt in Dresden. 

3. Keulen – 26 november – 23 december

Je hoeft niet heel ver de grens over om te genieten van prachtige kerstmarkten. Vanaf Utrecht is het zo’n 2 uur rijden naar Keulen. In Keulen kun je op veel pleinen en in de straatjes eromheen de leukste kerstkraampjes vinden.

Hier vind je meer informatie over de kerstmarkt in Keulen. 

4. Düsseldorf – 22 november tot 30 december

Als je naar de kerstmarkt in Düsseldorf gaat, zie je ook veel van de stad. Op zes verschillende pleinen staan kerstkraampjes. Niet zo gek dat deze Weihnachtsmarkt een van de populairste kerstmarkten in Duitsland is. 

Hier vind je meer informatie over de kerstmarkt. 

Op de volgende pagina vind je nog meer kerstmarkten.


Pagina 1/2