Dochter: ‘Is het erg dat ik mijn moeder niet vertelde dat ik was bevallen?’

dochter moeder bevallen

De jonge vrouw vraagt op een forum of ze hiermee een grote fout heeft begaan

De geboorte van je allereerste kind. Een bijzondere gebeurtenis die je graag met de mensen om je heen deelt. Helemaal met je eigen ouders, want vaak is het voor hun ook de eerste keer dat ze grootouders worden. Een Amerikaanse vrouw pakte het op een andere manier aan en vertelde het haar ouders later pas. Iets dat haar niet in dank werd afgenomen door haar ouders…

Wat denk jij? Zat de vrouw fout door haar moeder niets over de bevalling te vertellen?

Verrassing

De dochter begint haar verhaal bij het begin. Haar ouders hadden namelijk al maanden voor haar zwangerschap een cruise geboekt om gedurende een maand langs Europa te varen. Eenmaal zwanger bleek dat de uitgerekende datum viel in de tweede week dat haar ouders op vakantie waren. “Gezien hun positie op dat moment tijdens de cruise, ergens bij de kust van Noorwegen of Zweden, kon ik ze niet bellen”, legt de dochter op het forum uit. “Ik realiseerde me nadat mijn dochter was geboren dat mijn ouders twee dagen voor mijn moeders verjaardag thuis zouden komen. Het leek mij daarom een leuk idee om mijn moeder te verrassen voor haar verjaardag met mijn pasgeboren dochter als ‘cadeau’.”

Verjaardag moeder

Samen met haar man had de dochter alles uitgedacht. Ze vroeg haar ouders om haar moeders verjaardag bij hun thuis te vieren. Ze zei dat ze zelf last van een verkoudheid had, maar de verjaardag van haar moeder niet wilde missen. Haar ouders gingen akkoord en kwamen voor de verjaardag van de moeder naar het huis van haar dochter. “Ik zette alles klaar voordat ze aankwamen, maakte het huis netjes en mijn man bakte een verjaardagstaart en verzorgde het avonddiner.”

‘Egoïstisch’

Haar moeder reageerde bij binnenkomst niet zoals de dochter had verwacht. “Mijn moeder zag de baby en draaide zich direct om, pakte mijn vaders arm en stormde de deur uit. Drie dagen lang kon ik ze niet bereiken. Uiteindelijk nam mijn vader de telefoon op en zei dat het enorm egoïstisch van ons was wat wij hadden gedaan. Volgens hem had ik hun direct moeten bellen toen ik bevallen was en waren ze direct naar huis gekomen van hun vakantie.”

Reden om niet te vertellen

De reden dat ze haar ouders niet belde was omdat haar ouders onbereikbaar waren en midden op de oceaan zaten. Haar ouders hadden veel geld uitgegeven aan hun welverdiende vakantie en de dochter wilde niet dat ze hun geld verspilden door eerder terug te komen. “Daarbij komt, het krijgen van je eerste kleinkind vind ik niet echt zo’n groot iets. Over het algemeen is een pasgeboren baby hartstikke saai, want ze slaapt de hele dag. Ook zouden ze de geboorte sowieso hebben gemist, aangezien mijn dochter midden in de nacht geboren is. Ze zouden haar anders hebben ontmoet als ze vier à vijf dagen oud was. Nu was ze ongeveer drie weken oud.”

Fout of niet?

Inmiddels is het drie weken sinds haar ouders zijn teruggekomen van vakantie. Haar dochter hebben ze nog niet ontmoet en is nu meer dan zes maanden oud. “Mijn moeder praat niet meer met me en mijn vader zegt dat ze nog niet de juiste mindset heeft om hun kleinkind te ontmoeten. Ik voel me hier zo schuldig over. Mijn ouders waren zo enthousiast toen ik zwanger was en zeiden altijd al dat ze graag grootouders wilden zijn.”

Wat denk jij, zit de vrouw fout of niet?

Lees ook: Studie wijst uit: huwelijk is twee keer zo stressvol als het opvoeden van kinderen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash