Opletten: bakfietsproducent Babboe roept déze modellen terug

Babboe terugroepactie

Het zou gaan om de volgende modellen: City, City-E, Mini & Mini-E

Ouders met een bakfiets van Babboe opgelet! Als jij een van de volgende modellen in je schuur hebt staan, is dit artikel bestemd voor jou: City, City-E, Mini en Mini-E. De bakfietsproducent doet namelijk een terugroepactie op deze modellen, vanwege zorgen over de veiligheid. 

Terugroepactie Babboe en NVWA

Na verschillende onderzoeken is bekend gemaakt dat Babboe de veiligheid van deze modellen niet kan garanderen. Precies daarom heeft de bakfietsproducent de desbetreffende bakfietsen teruggeroepen.

Ben jij nou in bezit van een bakfiets van Babboe, maar weet jij niet precies welk model je hebt? Dan is het verstandig om even een kijkje te nemen op deze speciale website om te kijken of ook jouw fiets is teruggeroepen.

Problemen geconstateerd

Op dit moment gaat het alleen nog om de modellen City, City-E, Mini en de Mini-E in Nederland, zo weet toezichthouder NVWA te vertellen. Echter, levert Babboe ook bakfietsen aan andere landen, waardoor er nu nog wordt gepraat of maatregelen in het buitenland.

Naast de net genoemde modellen, produceert Babboe ook nog andere modellen. Denk aan: Big, Curve en Pro Trike. Deze modellen worden nog goed onderzocht, maar het bedrijf heeft de verkoop van alle modellen gestaakt. Ook de NVWA heeft de verkoopstop onderzocht. Zij hebben dan ook de veiligheidsrisico’s geconstateerd. Zo braken frames af en waren de maatregelen van Babboe niet voldoende.

Lees ook: Yes! De opnames voor het vierde deel van de Briget Jones-filmreeks beginnen bijna

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels