Wakker worden als het buiten donker is: met deze tips lukt het

bed-kraken

Zo word je elke ochtend fris en fruitig wakker

Vroeg wakker worden is sowieso niet voor iedereen weggelegd – laat staan wanneer het buiten koud en pikdonker is. Logisch dat je in het moment liever onder de dekens blijft liggen, maar je zult soms toch echt op een bepaalde tijd moeten opstaan. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee het makkelijker wordt om, wanneer het nog donker is, je bed uit te komen. 

1. Plan vaste tijden voor slapen en opstaan

Allereerst is het belangrijk dat je elke dag rond dezelfde tijd onder de lakens kruipt en ook op een vaste tijd weer opstaat. Je lichaam heeft in de winter namelijk nog meer behoefte aan een vast ritme. Door ’s avonds rond dezelfde tijd te gaan slapen en ’s ochtends op hetzelfde uur opstaat, went je lichaam hieraan en wordt het minder moeilijk om ’s ochtends je bed uit te komen.

2. Let op je eetgewoonten

Ook wat, wanneer en hoeveel je eet kan invloed hebben op de manier waarop je ’s ochtends wakker wordt. Sowieso is het natuurlijk verstandig om zoveel mogelijk gezonde producten te eten, maar vooral ’s avonds is dit belangrijk wanneer je de volgende ochtend weer fris en fruitig wil opstaan.

3. Houd je slaapkamer koel

Eén van de grootste fouten die je kan maken bij het slapen, is het hoog houden van de temperatuur op je slaapkamer. Hierdoor slaap je (onbewust) minder goed, en dat heeft natuurlijk geen goede invloed op je gemoedstoestand de volgende ochtend.

4. Investeer in een wake-up light

Misschien wel de beste tip van allemaal: schaf een wake-up light aan. Van een keihard, irritant wekkergeluid wordt niemand vrolijk wakker. Bij een wake-up light daarentegen word je wakker van gezellig fluitende vogeltjes. En het belangrijkste: voordat het wekkergeluid afgaat, wordt je lichaam langzaam wakker door het licht van de wakker. Deze simuleert een zonsopgang, waardoor je zo natuurlijk mogelijk wakker wordt. Heerlijk!

5. Bedenk voor elke dag iets om naar uit te kijken

Als je iets hebt om naar uit te kijken, is het makkelijker om je bed uit te komen. Het is dus goed om voor elke dag iets te bedenken waar je ’s ochtends naar uit kan kijken. Dit hoeven echt geen grootse dingen te zijn: je kunt bijvoorbeeld al uitkijken naar een belletje met een vriendin of je favoriete ontbijt. Schrijf het ergens op en leg het op je nachtkastje, zodat je er meteen aan herinnerd wordt als je ontwaakt.

Lees ook: 5x tips: zo ga je meer van jezelf houden

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Stylist | Beeld: Pexels