Dit is wanneer je beddengoed aan vervanging toe is

beddengoed

Hoe oud is jouw beddengoed?

Wanneer het op beddengoed aankomt heb je vaak, net als met kleding, een favoriet. Het ene dekbedsetje ligt nu eenmaal comfortabeler dan het andere en daarom spendeer je er slapend heel wat uurtjes onder. Geen wonder dat je dekbed op een gegeven moment aan het eind van z’n latijn is, maar wanneer is dat precies?

Na hoeveel jaar gooi jij je oude beddengoed weg?

Vervangen

Wanneer de rafels aan je dekbed hangen weet jij ook wel dat-ie niet veel langer meer meekan, maar waarschijnlijk heb je het desbetreffende beddengoed dan ook al een tijdje. Over het algemeen wordt het na twee tot drie jaar tijd om je lakens te vervangen. Op zich zouden je lakens dan misschien nog wel even meekunnen, maar ze hebben hun beste tijd dan echt wel gehad. Zo is de kleur dan waarschijnlijk al vervaagd, zitten er vlekken in die er niet meer uit kunnen en voelt het beddengoed simpelweg niet meer zo zacht als in het begin.

Levensduur verlengen

Wie zuinig is op z’n spullen kan er gelukkig wel voor zorgen dat het beddengoed zo lang mogelijk meegaat. Zorg er daarom voor dat je beddengoed op de volgende manier wast:

  • Was gekleurd beddengoed op 40°C, zo blijft de kleur beter behouden. Wit beddengoed kun je wel gewoon op 60°C wassen;
  • Kies altijd voor het programma voor de fijne was;
  • Doe je je beddengoed in de droger? Kies dan niet voor het warmste programma.

Lees ook: Verban deze spullen uit de slaapkamer als je goed wilt slapen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle België | Beeld: Pexels