Waarom Kate Middleton niet de peetmoeder van prins Harry’s en Megans kind zal zijn

Kate Middleton

We vermoeden dat Samantha Markle er ook niet voor in aanmerking komt…

Sinds bekend is dat Meghan Markle en prins Harry een kindje krijgen, speculeert men erop los. Welke naam zal de kleine krijgen? Wanneer is Meghan uitgerekend? Wordt het een jongen of een meisje? We zullen het nog even moeten afwachten. Eén ding weten we al wel wat betreft het peetouderschap. Kate Middleton zal niet de peetmoeder van de toekomstige royal worden.

En dat heeft niets te maken met de zogenaamde ruzie die Meghan en Kate zouden hebben.

Peetmoeder

Er is nog weinig bekend over de baby van Meghan en Harry, maar we weten al wel vrij zeker dat Kate Middleton niet de peetmoeder van de kleine wordt, wat overigens niets te maken heeft met de zogenaamde ruzie tussen Meghan en Kate. Kensington Palace liet een tijdje geleden zelfs op Twitter weten dat er geen sprake was van een vete tussen de schoonzusjes. Maar waarom komt Kate dan niet in aanmerking voor het peetmoederschap?

Verklaring

Het heeft allemaal te maken met hoe het Britse koningshuis dingen aanpakt. Kate kan geen peetouder worden, maar prins William evenmin. Broers en zussen (en hun geliefden) worden vaak niet gekozen als peetouders. Zo is Harry ook niet de peetvader van zijn neefjes en nichtje. Dit heeft er simpelweg mee te maken dat een broer of zus en diens partner toch wel een rol in het leven van het kind gaan spelen.

Lees ook: Meghan Markle onthult zélf wanneer ze uitgerekend is

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Woman’s Health Mag, USA Today | Beeld: Videostill