Wat?! Bedrijf verkoopt pro-verkrachting t-shirts

t-shirts

Eat, Sleep, Rape, Repeat’ luidt de tekst op een van de shirts

Crocs, witte leggings en blitse Schotse rokjes, er zijn heel wat kledingtrends voorbij gekomen die we liever zagen gaan dan komen, maar wat Teespring verkoopt is echt te belachelijk voor woorden. Het bedrijf verkoopt namelijk t-shirts met daarop verkrachtingsleuzen.

Het is te belachelijk voor woorden.

T-shirts
Er zijn een hoop dingen waar mensen over de hele wereld verschillend over denken. De een vindt premier Rutte een prima gast en de ander moet niets weten van de minister-president. Weer een ander zet zich enorm in tegen milieuvervuiling terwijl een ander het niet zo uitmaakt. Maar over een ding zijn we het met z’n allen eens: verkrachting is nóóit oké. En om die reden winden we ons ook verschrikkelijk op over verscheidene t-shirts van Teespring. Deze shirts zijn namelijk voorzien van een pro-verkrachting tekst.

Verkrachtingsteksten
Teespring, een modebedrijf, heeft momenteel t-shirts in haar assortiment waarop teksten staan als: ‘Eat, Sleep, Rape, Repeat’ en ‘No means no, but if I’m drunk…’. Het shirt met de eerstgenoemde tekst was zelfs een van de best verkochte t-shirts op de site.

t-shirt

Teespring
Het modebedrijf is een platform waarop mensen hun ideeën kunnen ontwikkelen tot hoge kwaliteitsproducten. Het idee is dat mensen hun idee kunnen pitchen op de site. Mensen kunnen dan aangeven dat ze geïnteresseerd zijn, waarna Teespring het idee produceert. De winst gaat dan naar degene die het idee heeft bedacht.

Eerder incident
Teespring is dus niet degene die zelf de teksten bedenkt, maar het bedrijf houdt het niet tegen. Het bedrijf grijpt wel in wanneer er sprake is van plagiaat, maar doet dus niets wanneer iemand promotie maakt voor verkrachtingen. Niet oké Teespring, niet oké! Het is overigens niet de eerste keer dat het bedrijf in opspraak is. Eerder produceerde het modebedrijf t-shirts waarop stond: ‘Black girls are trash’.

Verontschuldiging
Metro sprak Teespring over de shirts en het bedrijf verontschuldigde zich meteen. “We zien vaak campagnes voorbijkomen waar we het niet mee eens zijn”, vertelt een Teespring medewerker. “We verwijderen het echter alleen wanneer het in tegenspraak is met onze policy. Wel noteren we alle feedback en we proberen steeds verbeteringen door te voeren.” Wel laat Teespring weten dat ze de shirts met verkrachtingsleuzen hebben verwijderd zodra ze op de hoogte waren van deze belachelijke opdruk.

Lees ook: Vrouwen delen massaal hun ervaringen met seksueel geweld

Bron: Metro UK | Beeld: Teespring