Iemands naam vergeten? Dankzij deze manieren kom je er moeiteloos achter

naam
Zo kom je erachter hoe die nieuwe collega ook alweer heet

De ontmoeting met je nieuwe collega was ondertussen alweer dágen geleden, maar hoe heet die vrolijke blondine die tegenover je zit toch ook al weer? Om naar haar te verwijzen met ‘dinges’ is not done, maar gezien het toch wel een beetje gênant is om nu nog om haar naam te vragen, pijnig je je hersenen continu met de vraag wat haar naam toch is.

Iedereen heeft weleens een geheugen als een zeef. Gelukkig zijn er een paar handige manieren om de naam van de persoon in kwestie te achterhalen.

Starbucks
Onder het mom ‘even goede koffie halen’ kun je met je nieuwe collega naar Starbucks gaan voor een coffee to go. Ideaal, want bij Starbucks schrijven de barista’s altijd je naam op de cup! Je weet de naam van de persoon naast je én je hebt een straffe bak koffie. Win-winsituatie als je het ons vraagt.

E-mailadres
Je hoort toch het e-mailadres van iedere college te hebben? Vraag nonchalant of diegene je even een mailtje wilt sturen of zijn of haar e-mailadres in je telefoon wilt zetten. Grote kans dat hij of zijn de voornaam in het e-mailadres heeft

Telefoonnummer
Naast een e-mailadres is het uiteraard ook erg handig om het telefoonnummer te hebben van je nieuwe collega. Vraag de persoon in kwestie of hij of zij het nummer van zijn of haar sociale contactenbron in je telefoon wilt zetten, terwijl je jouw telefoon al aan diegene geeft.

Visitekaartje
Is laconiek naar het e-mailadres of telefoonnummer van die collega vragen nog wat ongemakkelijk? Vraag of diegene een visitekaartje heeft. Een goede manier om er simpel achter te komen wat de naam van ‘dinges’ is.

‘Wat een leuke naam heb je!’
Heeft de persoon die tegenover je zit nou eenmaal een lastige naam om te onthouden? Complimenteer diegene dan simpelweg met de uitspraak: ‘Wat heb je een leuke naam. Heeft je naam een betekenis, waarom hebben je ouders die naam gekozen of ben je naar iemand vernoemd?’ Meteen een leuke manier om diegene beter te leren kennen.

Vraag het gewoon
Hoe langer je wacht naar wat iemands naam is, hoe gênanter je het maakt voor jezelf. Stap over die drempel heen en geef eerlijk toe dat je de naam van diegene voor de elfde keer bent vergeten en vraag het gewoon.

Lees ook: met dit simpele trucje voorkom je dat je fiets wordt gestolen 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Barista