6 supersimpele manieren om droog en beschadigd haar weer te laten stralen

droog
Dankzij deze tips zien je lokken er weer schitterend uit

Heb je last van statisch haar? Droge lokken of beschadigde manen? Stress niet langer over de gedachten dat je de schaar in je haar moet zetten, want je kunt beschadigd haar dankzij deze tips herstellen.

Het hoeft geen fortuin te kosten. Zó doe je het.

Was je haar niet iedere dag
Als je haar er heel droog uitziet, heb je er baat bij om je lokken niet iedere dag te voorzien van een goede dot shampoo. Probeer je haar twee á drie keer per week te wassen om de natuurlijke oliën niet te veel te verstoren.

Gebruik eieren
Hoe wil je je eieren, gekookt, gebakken of door je haar? Het klinkt niet heel lekker, maar rauwe eieren doen wonderen voor je lokken. Scheid het ei en mix het eiwit goed en gebruik het eiwit voor je hoofdhuid. Gooi de eierdooier niet weg, want deze doet wonderen voor de puntjes van je haar.

Vervang conditioner door een haarmasker
Het gebruik van haarmaskers is essentieel als je je droge haar weer wilt transformeren tot begeerlijke manen. Gebruik je een haarmasker na het wassen van je haar? Sla de conditioner dan over. Als je beide producten gebruikt kan je haar er vet uit komen te zien. Je hoeft niet elke week een masker te gebruiken, ongeveer één keer per week is voldoende.

Vermijd heet water
Hoe lekker is het om onder de douche te staan en de kraan steeds iets heter te draaien? Hoewel jij het nog zo lekker vindt, is het funest voor je haar. Heet water gebruiken, droogt je haar uit, ook als je een conditioner gebruikt. Gebruik gewoon warm water en spoel je haar (en je lichaam) af met koud water.

Gebruik je föhn op de koudste stand
Zoals heet water je haar uitdroogt, doet hete lucht dat ook. Het duurt wat langer om je haar met koude lucht te drogen, maar het is wel veel beter voor je lokken. Wil je het beste voor je haar? Droog het dan helemaal niet met een föhn. 

Gebruik geen stylingproducten
Zet je graag krullen in je haar met een krultang of steil je je haar graag met een steiltang? Dan stel je je haar weer bloot aan een heleboel hitte. Kun je niet zonder gekruld haar? Krul je haar dan eventueel op de ouderwetse manier door met krulspelden in te slapen.

Lees ook: op deze leeftijd kun je het makkelijkst gewicht verliezen 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Woman Magazine | Beeld: Pexels