Ben je verdwaald in je droom? Dit kan het betekenen

droom verdwaald

Je onderbewustzijn probeert je iets duidelijk te maken

Niet alles heeft een betekenis, maar sommige gebeurtenissen in je dromen zijn een teken dat er meer aan de hand is in je leven. Droom je bijvoorbeeld dat je helemaal alleen op een plek staat en verdwaald bent? Dan kan dat een aantal dingen betekenen…

Letterlijk

Misschien heel logisch, maar een droom waarin je verdwaalt kan vrij letterlijk betekenen dat jijzelf verdwaald bent in het echte leven. Voel je je bijvoorbeeld niet op je plek op je werk of ben je overdonderd door een relatie? Let ook eens goed op het moment dat je verdwaalt in je droom. Is het avond of nacht? Dan kan het zijn dat je je kwetsbaar voelt en angstig. Is het overdag? Dan kun je je verloren voelen in het dagelijks leven. Loop je continu rondjes in je droom? Dat kan heel letterlijk over je carrière gaan, waarin je misschien de hele tijd een patroon herhaalt dat niet bij je past.

Verandering

Loop je in je droom door een gek landschap of een onbekende stad? Dan betekent dat dat je oncomfortabel bent in een nieuwe situatie. Denk bijvoorbeeld aan het wennen aan een nieuwe baan of single zijn na een lange relatie. Je onderbewustzijn probeert door het verdwalen in je droom te dealen met de werkelijkheid.

Op zoek

Liep je in je droom met een plattegrond, maar kwam je nooit op het eindpunt van je reis aan? Dan kan het zijn dat je in je leven op zoek bent naar iets wat niet bereikbaar voor je is. Je hebt namelijk het gevoel dat je datgene helemaal niet zult vinden. Ook kan het zo zijn dat je je op dit moment alleen voelt.

Doolhof

Een veel voorkomende manier om te verdwalen in dromen, is doordat je in een doolhof terecht komt. En als je ergens niet zomaar uitkomt, is het een doolhof. Dit kan betekenen dat je nadenkt over bepaalde keuzes die je moet maken. Verhuizen of juist niet? Switchen van baan misschien? Als je je echter angstig voelt in je droom terwijl je in het doolhof staat, dan weet je nog niet hoe je verder moet met een bepaalde situatie.

Toe aan iets nieuws

Als je verdwaalt in je droom, betekent dat niet altijd dat je ongelukkig bent. Soms probeert je onderbewustzijn je gewoon iets fijns te vertellen. Stel je voor dat je door Rome wandelt en vervolgens verdwaalt. Dan is er een grote kans dat je toe bent aan iets nieuws in je leven, een bepaalde vrijheid die je nu misschien nog niet ervaart. Tijd om die vakantie te boeken waar je zo aan toe bent!

Lees ook: Hier dromen we in Nederland het meest over (en dit betekent het)

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels, Pixabay