‘Volgens mij zijn mijn zus en vriendin verliefd op elkaar’

zus-vriendin

‘Ik voel me continu het vijfde wiel aan de wagen’

Sebas* heeft al lange tijd een relatie met Mil0u. Zowel Milou als Sebas’ zus Lieke zijn biseksueel. Sebas krijgt steeds meer het gevoel dat Milou en Lieke iets in elkaar zien. Hij weet niet wat hij daarmee aanmoet en vraagt lezers op Reddit om raad.

Met z’n tweeën dingen doen

“Milou en ik zijn tweeënhalf jaar samen en het is nog altijd leuk met haar”, begint Sebas zijn verhaal. “Met mijn zus Lieke heb ik een goede band en ik was enorm blij toen zij en Milou het goed met elkaar konden vinden. Ze zijn allebei biseksueel, maar dat is voor mij nooit een probleem geweest. Toch maak ik me de laatste tijd zorgen.” Lieke en Milou bleken namelijk steeds vaker met elkaar af te spreken zonder dat Sebas erbij was. “Ineens gingen ze bijvoorbeeld samen ergens eten, terwijl ik niet mee was gevraagd. Eerst vond ik het een goed teken, dat de twee belangrijkste vrouwen in mijn leven het goed met elkaar konden vinden. Toen het echter een paar keer gebeurde in korte tijd, bekroop me een vervelend gevoel.”

Vreemde opmerkingen

Laatst zei Lieke iets wat Sebas echt verbaasde. “Ze begon ineens over een mogelijke situatie waarin Milou en ik uit elkaar zouden gaan. Zij zou dan ‘de eerste in de rij zijn’, zei ze. Ik vond dat een enorm vreemde opmerking en zei dat ik dat soort dingen niet meer wilde horen. Lieke liep gewoon rustig weg, alsof ze niks raars had gezegd.” Niet alleen Lieke vertoont echter vreemd gedrag, ook Milou zegt de laatste tijd dingen waar Sebas een ongemakkelijk gevoel van krijgt. “Ze zei laatst, zogenaamd grappend, dat ze het gevoel heeft dat ze zowel Liekes vriendin is als de mijne. Ook hoorde ik Milou en Lieke laatst tegen elkaar zeggen dat ze elkaar heel knap vonden. Ze dachten dat ik ze niet kon horen, omdat ik in een andere kamer zat.”

Confrontatie aangegaan

Sebas heeft laatst besloten om zijn vriendin en zijn zus te confronteren. “We zaten met z’n drieën bij elkaar en ik vertelde hen dat ik me erg onprettig voelde door hoe zij met elkaar omgaan. Eerst namen ze me niet serieus, tot ze zagen dat ik het wel echt meende. Ze beloofden dat ze voortaan wat minder met elkaar zouden optrekken, alleen daar geloof ik weinig van. Ik denk niet dat Milou ooit vreemd zou gaan, maar ik weet inmiddels dus dat ze Lieke wel ziet zitten. Ik ben bang dat er op een gegeven moment daadwerkelijk iets op gaat bloeien tussen hen. Dat zou ik enorm ongemakkelijk vinden. Wat moet ik doen? Moet ik het bij voorbaat uitmaken met Milou, om mezelf veel ellende te besparen?” Wat zou jij Sebas aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRA_gfsister.

Lees ook: ‘Mijn vrouw brengt mijn 2-jarige zoontje ‘s middags veel te laat naar bed’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Omar Lopez