Ga jij op vakantie? Zo maak je de beste reisfoto volgens Instagrammers

Hiermee ga jij de show stelen op Instagram

Je gaat op vakantie en je ziet allerlei mooie plekjes, muurtjes, natuur of geweldige uitzichten. Dit moet en zal je vastleggen, toch? Allemaal leuk en aardig, totdat je je vakantiekiekjes wil showen en je erachter komt dat het er absoluut niet zo spectaculair uitziet als je had gedacht. Balen. Gelukkig zijn er een paar Instagrammers die de fijne kneepjes van het fotograferen willen delen. Succes!

De reisfotografen van Tiny Atlas Quarterly delen hun tips voor de beste reisfoto.

1. Ga alleen

Even heel gauw een fotootje maken, aangezien de rest van het gezelschap al doorloopt. Met deze instelling maak je over het algemeen niet de mooiste foto’s. Trek er alleen op uit, zodat je op je gemak alles op de mooiste manier in beeld kunt brengen. Ook kijk je wanneer je alleen bent veel meer om je heen. Zo zie je nog meer mooie plekjes!

2. Details

Bezoek je een bekend monument? Dan kan je gerust een fotootje maken van afstand, maar laat het hier niet bij! Monumenten hebben vaak prachtige historische kenmerken. Probeer daarom eens wat foto’s te maken van de details. Zo is jouw reisfoto net iets specialer dan de foto’s van alle andere toeristen.

3. Licht

Het licht tijdens een foto is heel erg belangrijk. Het mooiste daglicht? Dat vind je tijdens zonsopgang of zonsondergang. Tip: bezoek de toeristische plekjes tijdens zonsopgang. Op dit tijdstip is het zelfs bij de drukste toeristische attracties nog rustig en kan je de mooiste plaatjes schieten.

4. De andere kant

Stel je voor: je zit met je vrienden op het strand tijdens een prachtige zonsondergang. Grote kans dat jij, net als alle andere mensen op het strand, met jouw camera richting de zee wijst. Probeer hier eens verandering in te brengen door de camera om te draaien. Of het nu het hotel, je vrienden of een paar palmbomen aan het strand zijn, zij hebben nu het mooiste licht op hen.

Lees ook: Deze chocolade-ijstaart met Bailey’s is alles wat je nodig hebt deze zomer!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Unsplash