‘Ik weigerde mijn extra stoel op te geven in het vliegtuig’

vliegtuig

‘Ik voelde me de hele vlucht lang enorm ongemakkelijk’

Madeleine* heeft overgewicht en boekt daarom altijd twee vliegtuigstoelen voor haar reizen. Dat levert geregeld problemen op, zo ook deze keer. Er kwam een man naast haar zitten, die vervolgens weigerde weg te gaan. Op Reddit vraagt Madeleine aan lezers wat ze moet doen als dat weer gebeurt.

Boze blikken

“Ik heb behoorlijk wat overgewicht en ben me daarvan bewust”, begint Madeleine haar verhaal. “Het zorgt er onder andere voor dat ik altijd twee stoelen moet boeken in het vliegtuig. Ik wil mensen niet te veel ‘lastigvallen’ met mijn gewicht, ook niet tijdens het reizen. Ik pas in principe wel op één stoel, maar mijn benen komen dan altijd tegen de persoon naast me aan. Daarom boek ik er twee, op een plek waar ik niemand in de weg kan zitten. Ik heb in het verleden namelijk weleens boze blikken gekregen en wil dat niet nog een keer meemaken.”

Twee stoelen

Vorige week moest Madeleine voor haar werk een conferentie bijwonen in het buitenland. “Ik ging alleen en boekte twee stoelen voor mezelf, as usual. Ik ging zitten en klapte de armleuning omhoog, zodat ik zo comfortabel mogelijk naar mijn bestemming kon reizen. Op de stoel naast me zette ik mijn tas neer. Op een gegeven moment kwam er een stel aanlopen dat stoelen had geboekt die niet naast elkaar stonden. De man zat twee stoelen bij mij vandaan, de vrouw moest aan de overkant van het gangpad zitten. Ze zagen dat de stoel naast mij leeg was en keken me vragend aan.”

Enorm ongemakkelijk

Dat was precies waar Madeleine bang voor was. “Ik kon niet anders dan instemmen met hun vraag, dus kwam de man naast me zitten. Zijn vrouw zat dan weer naast hem. Mijn been kwam telkens tegen dat van de man aan. Als hij bewoog, duwde hij me zelfs een beetje terug in mijn stoel. Ik vond het enorm ongemakkelijk en na een tijdje hield ik het niet meer. Ik vroeg hem of hij toch op de stoel wilde gaan zitten die hij had geboekt, omdat ik de extra stoel had geboekt voor mijn eigen comfort. Dit weigerde hij, omdat hij per se naast zijn vrouw wilde zitten.”

Niet kunnen genieten

Op een gegeven moment heeft Madeleine een stewardess aangesproken, in de hoop dat die haar kon helpen. “Ik vond het wel zo netjes als ik de stoel terug zou krijgen, aangezien ik er ook voor heb betaald. De stewardess was het met me eens en vroeg de man om op te staan. Dat deed hij, maar het ging niet van harte. De rest van de vlucht hebben hij en zijn vrouw me boos aan zitten kijken.” Het zorgde ervoor dat Madeleine helemaal niet van de reis heeft kunnen genieten. “Ik denk niet dat ik het kan maken om een hele rij stoelen voor mezelf te boeken, maar ik zit ook niet op herhaling van deze situatie te wachten. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Madeleine aanraden?

*De naam Madeleine is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Tessy23.

Lees ook: ‘Ze maakte bekend dat ze zwanger was tijdens mijn vrijgezellenfeest’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Priscilla Du Preez