Wetenschappelijk bewezen: met je BFF werken maakt je succesvoller!

werken

Work hard, play hard!

Het is natuurlijk in de eerste plaats hartstikke leuk om met je BFF samen te werken: je hebt meer plezier in je werk en kunt je beste vriendin iedere dag zien. Je zou denken dat al deze gezelligheid je productiviteit niet ten goede komt, maar niets blijkt minder waar te zijn. 

Als je een BFF op het werk hebt mag je jezelf gelukkig prijzen!

Betere prestaties

Volgens onderzoekers van de Harvard Business Review kunnen gezelligheid en hard werken best samengaan. Een onderzoeksteam van Rutgers University bekeek de relaties van verschillende werknemers en kwam erachter dat de werknemers die een ‘beste vriend’ op de werkvloer hadden beter presteerden dan de werknemers die geen goede relaties met collega’s hadden. Niet alleen presteerden ze beter, het werd ook opgemerkt door hun supervisor.

Keerzijde

Volgens het onderzoeksteam presteerden de werknemers met een BFF op de werkvloer beter doordat ze zich meer op hun gemak voelden. Ook zouden ze eerder advies vragen aan iemand met wie ze ook buiten werktijden om goed kunnen opschieten, wat de uiteindelijke resultaten ten goede komt. Toch is er ook een keerzijde van de medaille: iets te veel gezelligheid kan er natuurlijk ook voor zorgen dat de productiviteit omlaag gaat. Hoe meer er gekletst wordt, hoe minder er gewerkt wordt natuurlijk.

Lees ook: Vragenlijst: zo weet je of je die ene vriendschap wel of niet moet beëindigen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels