Bier alleen drinken? Nee joh! Gebruik het voor deze vier beautyhacks!


Het is niet alleen lekker om te drinken

Voor een koud biertje lopen veel mensen wel warm. Een pilsje op vrijdagmiddag na een drukke werkweek is immers een fijne beloning voor veel mensen. Maar wist je dat het gerstenat niet alleen lekker is, maar ook heel behoorlijk wat schoonheidsvoordelen heeft?

De wondere wereld van bier.

Zacht, glanzend en voller haar
Dat je haar wassen met bier wonderen doet voor je haar is geen fabeltje. Was je haar met bier, spoel het goed uit en gebruik vervolgens een conditioner zodat de geur van het gerstenat afneemt. Dankzij de gerst en mout in het bier wordt je haar glanzend, zacht én voller.

Bier helpt je met afvallen
Dat we drinken associeren met een bierbuikje is onterecht. Dit blijkt uit een onderzoek van de Oregon State University. Zij gaven een groep muizen het antioxidant xanthohumol dat in hop zit aan een groep muizen die een vetrijk dieet hadden. De muizen die het antioxidant hadden gekregen, bleken 22 procent minder te zijn aangekomen dan de groep die dit niet kreeg.

Wist je trouwens dat xanthohumol ook een rol kan spelen in kankerbestrijding en het tegen gaan van een hoge bloeddruk?

Het geeft je een stralende huid
Niet alleen je haar, maar ook je huid heeft zo nu en dan baat bij een bierdouche. De alcoholische versnapering zit tjokvol met vitamine B, wat je huid versoepelt en zacht maakt. Ook bevat het drankje antibacteriële stoffen die ontstekingen tegengaan en je huid zuivert. Was je gezicht daarom eens in de zoveel tijd met wat bier.

Weg eelt
Zoals we al eerder zeiden: bier doet wonderen voor de huid! Ook voor het verwijderen van eelt is het spul geweldig. Vul een voetenbadje met water en schenk hier de hoeveelheid van drie flesjes bier bij schenk ook een scheutje azijn in het badje. Doe dit regelmatig en de eelt neemt af!

Lees ook:

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Pixabay