Scrubben met bakpoeder? Als je dit hebt gelezen ga je het meteen doen!


Wij hadden geen idee

Bijna iedereen heeft het altijd wel in een keukenkastje staan: bakpoeder of baksoda. Een theelepeltje bakpoeder is soms essentieel voor je baksel, maar wist je dat je het ook heel goed kunt gebruiken in je beautyroutine? Klinkt wellicht een beetje vreemd, maar je look kan er veel baat bij hebben.

Stylisten zweren bij dit product.

Bakpoeder en baksoda kun je voor meer dingen gebruiken dan alleen een taartje. Bakpoeder wordt ingezet als schoonmaakmiddel, fungeert als luchtverfrisser en neemt ook de taak van schuurmiddel op zich. In en rondom het huis is bakpoeder handig, maar ook in je beautyroutine mag het middeltje niet ontbreken.

Wittere tanden
De meeste mensen linken een stralende lach aan witte tanden. Degene die graag iets wittere tanden willen, kunnen het laten bleken bij een specialist maar maar daarvoor moet je wel even een flinke duit in het zakje doen. Een manier die vriendelijker is voor je tanden en huid -en bovendien goedkoper is- is je tanden bleken met bakpoeder. Maak je tandenborstel nat en dip deze vervolgens in wat bakpoeder. Let op: poets je tanden maar één keer per maand met bakpoeder.

Scrub
Wil je van acne af? Dit kun je bereiken door je huid af en toe te scrubben met een baksoda-pasta. Maak een pasta van bakingsoda en een paar druppels honing. Maak je gezicht schoon en masseer de pasta over je huid. Spoel je gezicht vervolgens af met lauw water. Baksoda doodt de bacteriën die acne veroorzaken.

Meer volume
Heb jij erg steile lokken en wil je graag wat extra textuur creëren? Meng wat bakpoeder door de shampoo. Na een paar wasbeurten zie je dat dit wonderen verricht.

Weg wallen
Ja echt: die donkere kringen onder je ogen worden minder na het aanbrengen van een beetje baksoda op je huid. Hoe je dat doet? Simpel: doe één theelepel van het poeder in een glas heet water. Roer tot de baksoda tot het is opgelost. Dip er daarna een watje in en leg dit een kwartier onder je ogen. Waarom dit werkt? Er zit een gist-achtige stof in het poeder die een kalmerende werking heeft. Wanneer het poeder in je huid trekt, lijkt je huid dus lichter.

Deodorant
Het klinkt misschien wat vreemd om baksoda onder je oksels aan te brengen, maar als je geen deo om handen hebt, kan het je redden in nood zijn. Dip een kwast of spons in de baksoda en breng dit onder je armen aan. Een zeer efficiënte manier om zweetluchtjes tegen te gaan.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Meer lezen? 

Bron: Elle | Beeld: Pixabay