Plekje op het terras bemachtigen? Met deze apps regel je dat

terras apps

Laat je terrasdag vlekkeloos van start gaan

We moesten even geduld hebben, maar sinds 1 juni kunnen we weer genieten op ons favoriete terras. Zie jij jezelf al zitten met een ijskoud drankje? Goed, wij ook. Maar helaas gaat een bezoekje aan het terras toch nét even anders dan je gewend bent. Een middagje genieten vraagt om een reservering vooraf. Geen zorgen, ingewikkeld is het niet. Wij geven je een aantal handige apps waarmee je de boel gemakkelijk regelt. 

1. The Fork

Deze app is niet speciaal voor deze nieuwe maatregelen ontwikkelt. The Fork bestaat al jaren, wat betekent dat er over heel de wereld al zo’n 65.000 restaurants aangesloten zijn bij deze app – oftewel: daar moet wel iets tussen zitten. Het werkt heel simpel: je voegt je plaatsnaam toe in de app en je krijgt meteen een overzicht van de kaart en recensies van het desbetreffende restaurant. Lijkt het je wat? Klik op ‘boeken’ en je bent klaar.

2. Terrasindebuurt.nl

Geen app, maar op de website www.terrasindebuurt.nl vind je gemakkelijk een plekje op een terras bij jou in de buurt. In een oogopslag zie je welke stoelen er nog vrij of al bezet zijn. Restaurants melden zich aan voor deze website en geven met een handige tool aan of er ruimte is op het terras. Je vindt hier gelijk alle telefoonnummers van horecagelegenheden in de buurt. Even bellen en voilà, je kunt gaan.

3. BarBooking

Aan de hand van je locatie vind je met de app BarBooking de vrije plekken op het terras. Ben je nog thuis? Reserveer dan een tafel voor 79 cent. Je krijgt vervolgens een QR-code waarmee je toegang krijgt tot de horecagelegenheid. Zo weet je zeker dat niemand je plekje inneemt en kan je terrasdag probleemloos van start gaan.

4. Terrasjeboeken.nl

Ga naar de website www.terrasjeboeken.nl, maak een account aan en selecteer je favoriete horecagelegenheid. Je ziet vervolgens meteen de beschikbare tijden en data. Geef aan met hoeveel personen je komt en waar je wil zitten. Piece of cake. Daar komt nog bij: je betaalt voor elke reservering een euro, waarmee je de horeca ook nog eens een beetje support.

Lees ook: Dode plant in huis? Met deze tips breng je hem weer in leven

Bron: &C | Beeld: Unsplash