Bewezen: vrouwen met zeurende moeders zijn later succesvoller

zeurende moeders

Bedankt, mam!

Vond jij als kind altijd dat jouw moeder enorm kon zeuren? Dat voelde waarschijnlijk heel oneerlijk, omdat er ook kinderen waren met een heel makkelijke moeder. Tóch mag jij haar enorm dankbaar zijn, want vrouwen met zeurende moeders blijken later succesvoller te zijn. 

Opvoeding

“Eerst je kamer opruimen”, “Niet zonder jas naar buiten” en “Pas nou op wat je doet”. Zijn dit herkenbare uitspraken voor jou? Waarschijnlijk had je dan een wat strengere opvoeding en vond je dat je niet veel mocht van je moeder. Vriendinnetjes hadden natuurlijk een veel makkelijkere moeder. Zij mochten wel alles en werden niet meteen op de vingers getikt als ze iets deden wat eigenlijk niet kon. Toch mogen we die strenge en zeurende moeders dankbaar zijn.

Succesvoller

Hoewel je als kind waarschijnlijk regelmatig hebt gedacht dat jij je kinderen écht anders zult opvoeden later, is het allemaal niet voor niets geweest. Uit onderzoek van the University of Essex in Engeland blijkt namelijk dat vrouwen met een zeurende moeder van geluk mogen spreken. Daaruit bleek namelijk dat zij succesvoller zijn dan dames die een heel makkelijke moeder hadden.

Het onderzoek

De onderzoeksresultaten zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen. Onderzoekers zijn hier namelijk zes jaar mee bezig geweest. Tussen 2004 en 2010 volgden ze 155.000 vrouwen in de leeftijd van 13 en 14 jaar. Ze kwamen erachter dat vrouwen wiens moeder hogere standaarden hadden toen ze opgroeiden, later een grotere kans hadden om te studeren en ook meer kans maakten op hoge lonen. Dus… Bedankt, mam!

Lees ook: ‘Mijn moeder verklapte aan familie dat ik zwanger ben’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels