De schattige cottage uit de film ‘The Holiday’ staat te koop!

cottage The Holiday
Een van de filmlocaties is door deze schattige cottage in Engeland geïnspireerd

Wie kent de romantische (kerst)film The Holiday niet? De rijke, Amerikaanse vrouw Amanda (Cameron Diaz) ruilt tijdelijk van huis met de verlegen, Britse Iris (Kate Winslet). Amanda komt in het meest schattige huisje in Groot-Brittanië terecht. In dit kleine, warme, gezellige huisje komt ze geheel tot rust, wat ze na haar drukke leven in Los Angeles zo nodig heeft. En wat blijkt? Deze schattige cottage waar een van de filmlocaties op is geïnspireerd staat nu te koop!

Zie jij jezelf hier al tijd doorbrengen tijdens de koude winterdagen?

Rosehill Cottage

Het wordt beschouwd als een van de meest romantische films van het seizoen en nu is het huisje dat een van de locaties in The Holiday inspireerde op de markt verschenen. Honeysuckle Cottage, in het Londense dorpje Holmbury St Mary bij Dorking, was de inspiratie voor het huis van Kate Winslets personage Iris in de film van 2006. Hoewel het huisje zelf niet in de film werd gebruikt, ontwikkelden de producenten het pand als de basis voor de speciaal ontworpen set bekend als Rosehill Cottage, waarbij de gelijkenissen zeer treffend zijn.

Prijskaartje

En ja, zo’n prachtige cottage als deze komt niet met een mild prijskaartje. Je moet er even flink voor in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat! De Honeysuckle Cottage staat te koop voor maar liefst 650.000 pond. Dit komt omgerekend neer een luttele 722.000 euro. Het huisje heeft drie slaapkamers en bevat veel karakterkenmerken uit de film, waaronder de klassieke open haard en de authentieke oude, houten balkconstructie. Wie weet loop je hier ook nog eens jouw eigen Jude Law tegen het lijf, dus waar wacht je nog op?

cottage The Holiday

cottage The Holiday

cottage The Holiday

Bekijk alle foto’s van de woning hier.

Lees ook: Deze kerstfilm past het beste bij jouw sterrenbeeld

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Daily Mail, Margriet | Beeld: videostill, Hamptons International