‘Dankzij mij kwam een vriendin te laat bij een belangrijke afspraak’

te-laat

‘Ik was helemaal klaar met haar eeuwige excuses’

Tess* heeft een vriendin die altijd overal te laat is. Ze brengt haar regelmatig naar afspraken, maar dat heeft er weleens voor gezorgd dat Tess te laat op haar werk kwam. Wanneer haar vriendin wéér te laat is, besluit Tess door te rijden. Daardoor mist haar vriendin een belangrijke afspraak. Tess vraagt zich nu af of ze het juiste heeft gedaan en vraagt lezers op Reddit om raad.

Altijd te laat

“Mijn vriendin Anja komt altijd overal te laat”, begint Tess haar verhaal. “Of het nu iets werkgerelateerds of iets voor haar vrije tijd is, ze is er altijd pas een kwartier nadat ze er had moeten zijn. Ze heeft zelf geen auto, dus breng ik haar soms naar een bestemming. We wonen bij elkaar in de buurt, dat vind ik geen grote moeite.” Toch zit het Tess dwars dat Anja het niet zo nauw neemt met de tijd. “De laatste keer dat ik haar naar haar werk bracht, moest ik heel lang op haar wachten. Uiteindelijk was zij te laat én kwam ik pas een half uur later dan gepland op mijn werk aan. Ze bood haar excuses aan zoals ze altijd doet, maar er verandert nooit iets.”

Belangrijke afspraak

Afgelopen week had Anja, die PhD-student is bij de lokale universiteit, een belangrijke presentatie. “Ze vroeg me van tevoren of ik haar ernaartoe wilde brengen. Ik zei dat ik dat wel wilde, maar dat ik stipt om acht uur ’s ochtends voor haar deur zou staan. Ik heb het meerdere keren benadrukt en gezegd dat het belangrijk was dat ze op tijd klaar zou staan. Ze giechelde een beetje, waarna ik zei dat ik geen grap maakte”, schrijft Tess. “Ze beloofde dat ze er zou zijn. De volgende dag was er echter niemand te bekennen. Ik stuurde haar een appje en ze stuurde terug dat ze ‘over een paar minuten’ klaar zou staan. Toen het precies acht uur was, was er nog altijd geen spoor van Anja. Daarom ben ik weggereden.”

Niet teruggegaan

Ongeveer twintig minuten later werd Tess door Anja gebeld. “Ze vroeg me waar ik was en ik antwoordde dat ik op mijn werk zat. Ik zei dat ik echt geen grap maakte toen ik had benadrukt dat ze op tijd moest zijn. Ze begon tegen me te schreeuwen en zei dat ze het die ochtend moeilijk had gehad. Daarna smeekte ze me om haar alsnog te komen halen. Dat had ik kunnen doen, maar ik besloot om op mijn werk te blijven en af te maken waar ik mee bezig was. Ik was helemaal klaar met haar constante excuses en vond dat ze een wake up call nodig had. Heb ik het juiste gedaan, of had ik toch maar terug moeten rijden?” Wat zou jij tegen Tess zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Lateforexams115.

Lees ook: ‘Mijn broer stuurt me vervelende mails omdat ik op mannen val’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jan Baborák