‘Ik heb een eigen auto nodig, maar die wil mijn man niet kopen’

eigen-auto

‘Hij zegt dat ik geen aanspraak kan maken op het geld op onze rekening’

Denise* is al jaren samen met haar man Joshua. Terwijl Joshua werkt, zorgt Denise thuis voor hun kinderen. Ze merkt de laatste tijd dat ze steeds vaker de beschikking over een auto nodig heeft. Joshua gebruikt hun enige auto echter altijd om mee naar zijn werk te rijden. Iedere keer dat Denise begint over de aanschaf van een tweede auto, wordt Joshua boos. Inmiddels weet Denise niet meer wat ze moet doen en dus vraagt ze lezers op Reddit om raad.

Lange discussie

“Joshua en ik zijn acht jaar samen en hebben drie kinderen”, begint Denise haar verhaal. “We hebben een dochter van zes, een zoon van twee en een dochter van vier maanden. Ik ben fulltime huismoeder, Joshua werkt tussen de veertig en vijftig uur per week als lasser. Daarmee verdient hij meer dan genoeg geld, zodat we altijd al onze rekeningen kunnen betalen én nog wat overhouden. We hebben alleen al wel een tijdje een discussie over financiën.”

Niet eens met het voorstel

Eigenlijk is er namelijk een tweede auto nodig, schrijft Denise. “Ons derde kind heeft veel gezondheidsproblemen. Daarvoor wordt ze behandeld bij meerdere specialisten. Omdat we maar één auto hebben, moet Joshua telkens pauzes inlassen op zijn werk om onze dochter naar haar afspraken te brengen. Dat is op geen enkele manier handig, dus heb ik al meerdere keren voorgesteld om een tweede auto te kopen. Joshua reageert daar altijd afkeurend op, omdat de benzine volgens hem te duur is. Hij gebruikt de auto die we nu hebben voor zijn werk; omdat ik geen werk heb, hoef ik volgens hem ook geen auto.”

Auto van haar moeder

Het is niet de eerste keer dat Denise en Joshua onenigheid hebben over geld. “Hij zegt wel vaker dat het niet de bedoeling is dat ik geld uitgeef, omdat ik er ook niet voor werk. De keren dat ik wel iets heb gekocht zonder het eerst uitgebreid te overleggen, werd hij erg boos. Ik heb mijn frustraties over dit onderwerp al een paar keer geuit bij mijn moeder. Zij bood meteen aan dat ik haar oude auto wel kan krijgen, aangezien ze zelf net een nieuwe heeft. Dat heb ik met Joshua overlegd, maar hij hield voet bij stuk en zei dat hij niet voor benzine ging betalen.”

Klaar voor verandering

Denise heeft besloten om het aanbod van haar moeder af te slaan, aangezien het alleen maar discussies zou opleveren. “Toch vind ik dat er iets moet veranderen”, schrijft. “Ik zal de komende jaren geen baan kunnen hebben, omdat ik voor drie kinderen moet zorgen en de kinderopvang wel erg duur wordt. Ik ben echter ook behoorlijk klaar met de ruzies die Joshua en ik over geld hebben. Hoe zorg ik ervoor dat dit probleem wordt opgelost?” Wat zou jij tegen Denise zeggen?

Lees ook: ‘Mijn schoonfamilie zette me tijdens een bruiloft aan de gastentafel’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Liana Mikah