‘Mijn broer stuurt me vervelende mails omdat ik op mannen val’

vervelende mails

‘Ik ben als de dood dat hij het aan onze ouders vertelt’

Steven* valt op mannen en heeft sinds kort een relatie met Jonas. Stevens broer Tom is erachter gekomen en dreigt het aan hun ouders te vertellen. Steven is bang dat hij uit huis gezet zal worden als zijn ouders erachter komen, omdat zij homorelaties niet goedkeuren. Tom stuurt Steven telkens vervelende mails om hem te chanteren. Steven weet niet meer wat hij moet doen en vraagt lezers op Reddit om raad.

Ineens ontdekt

“Sinds een paar weken hebben mijn beste vriend Jonas en ik een relatie”, begint Steven zijn verhaal. “Ik woon nog steeds thuis, omdat ik een opleiding in de buurt volg en zoveel mogelijk probeer te sparen. Mijn ouders zijn behoorlijk gelovig en helaas ook openlijk homofoob. Jonas en ik spreken daarom telkens stiekem af. Hij woont wel op zichzelf, dus gaan we vooral naar zijn huis. Toen we laatst een date bij hem thuis hadden, kwam mijn broer Tom ineens uit de kamer van Jonas’ huisgenoot lopen. Hij zag Jonas en mij zoenen en keek behoorlijk geschokt.”

Problemen thuis

Steven had geen idee wat zijn broer bij Jonas thuis deed, maar kreeg het gevoel dat hij ook stiekem een relatie heeft. “Ik denk dat hij in het geheim samen is met Jonas’ huisgenoot”, schrijft Steven. “Hoe dan ook: ik wist dat ik problemen zou krijgen toen ik thuiskwam. Dat was ook zo: Tom confronteerde me meteen met wat hij had gezien. Hij zei dat hij al langer vermoedde dat ik samen was met een man en dat hij het aan onze ouders wilde vertellen. Dat wil ik absoluut niet hebben, want ik weet dat mijn ouders afkeurend zullen reageren.”

Dreigende mails

Helaas bleef het daar niet bij. “Kort nadat Tom mijn relatie had ontdekt, begon hij me vervelende mails te sturen. Hij schreef dat ik alles moest doen wat hij wilde, omdat hij het anders aan onze ouders zou vertellen. Dan zou ik volgens hem uit huis gezet worden. Hij wil al het geld dat ik met mijn bijbaantje verdien hebben. Ook wil hij dat hij een deel van mijn kamer mag inrichten als game room. Ik moest er eerst om lachen, want dat zijn natuurlijke bizarre eisen. Toch lijkt het er wel op dat hij het echt meent. Ik ben best wel bang dat hij naar onze ouders stapt, want ik kan nog geen eigen huis betalen. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Steven zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder naam Standard_Version_240.

Lees ook: ‘De mannen in mijn motorclub zien me ineens niet meer staan’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, James Barr