‘De beste vriend van mijn vriend weet af van mijn donkere verleden’

vrienden

‘Hij vertelde me dat hij niet wist dat ik ‘vele talenten’ had’

Anna* heeft al een tijdje een relatie met een wat oudere man. Hij heeft haar voor de eerste keer uitgenodigd om mee te gaan naar zijn vrienden. Tijdens de ontmoeting met zijn vrienden, herkent één vriend van hem Anna van iets uit een donker verleden… Op Reddit doet Anna haar verhaal.

Stripoptredens

”Toen ik de vrienden van mijn vriend ontmoette, viel me meteen al iets bijzonders op”, begint Anna. ”Zijn vrienden zijn allemaal rond de veertig, maar hun vriendinnetjes zijn allemaal rond dezelfde leeftijd als ik. Ik ben vijfentwintig jaar, wat dus een stuk jonger is. Eén van de jongens zei ineens dat hij me herkende, maar hij kon zich niet herinneren waarvan. Ik dacht er verder niet meer aan, totdat hij me zijn telefoon liet zien en vroeg of ik dat was”, gaat ze verder. ”Het was een video van mij tijdens een vrijgezellenfeest. Ik heb een aantal jaar geleden stripoptredens gegeven en deze kerel was daar dus bij. Het rare is alleen dat ik mensen bij elk optreden altijd vroeg om geen video’s te maken.”

Negeren

Anna antwoordde verder niet meer op de man, maar het was duidelijk dat ze zich schaamde. ”Ze begonnen grapjes te maken en vroegen om een show of een lapdance. Alleen de meisjes waren stil en probeerden van onderwerp te veranderen om hen te laten stoppen. De rest van de avond was ik stil en wanneer één van zijn vrienden tegen me praatte, negeerde ik het of gaf ik droge antwoorden.”

Afgezet

”Toen ik met mijn vriend naar de auto ging, vertelde hij me dat hij niet wist dat ik ‘vele talenten’ had.” Op dat moment barstte Anna in tranen uit en vertelde hem dat zijn vrienden erg gemeen waren. ”Hij zei me dat ik juist gemeen was door de hele avond stil in een hoekje te zitten. Ik zei dat hij me maar beter naar mijn huis kon brengen, omdat we van plan waren om naar zijn huis te gaan. Dit wou hij niet doen. Ik bleef doorzeuren, waarop hij uiteindelijk zei dat hij me wel zou afzetten en dat ik zelf naar huis kon gaan. Het was drie uur ’s nachts, dus hij zette me ook echt af om een Uber te vinden.”

Excuses

De volgende ochtend had hij Anna een appje gestuurd dat hij spijt had wat hij had gedaan. ”Hij verontschuldigde zich dat hij mij had achtergelaten, maar hij zei dat ik hem uitlokte en dat hij op een kinderachtige manier met me omging, omdat hij vond dat ik ook kinderachtig deed.” Anna begon zich af te vragen of zij niet degene was die gemeen was tegen zijn vrienden en vooral tegen haar vriend. ”Tot op de dag van vandaag was hij altijd zo lief en zorgzaam voor me dat ik op zijn minst had verwacht dat hij zijn excuses zou aanbieden voor het gedrag van zijn vrienden. Zit ik dan toch fout?” Zit Anna fout volgens jou?

*Anna is niet de echte naam van het persoon in dit verhaal. Op het forum deed de vrouw haar verhaal onder de naam IcareusDied.

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels