‘Ik kocht m’n eigen koelkast, want mijn huisgenoot eet al mijn eten op’

koelkast

‘Ze zei dat onze koelkast leeg was en of ik weer boodschappen wilde doen’

Petra* woont samen met haar huisgenoot Irene. Petra is van goede komaf en krijgt geld van haar ouders voor onder andere eten. Irene moet daarentegen werken om haar school te betalen en alles eromheen. Petra merkt dat haar huisgenoot vaak eten van haar opeet en wil nu haar eigen koelkast kopen. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Kliekje

“Ik ga naar een vrij dure school, maar ik heb het geluk dat ik een studiebeurs kon krijgen en dat mijn ouders rijk genoeg zijn om dingen voor me te betalen”, begint Petra haar verhaal. Irene heeft echter niet zoveel geluk. “Zij heeft niet eens een gedeeltelijke studiebeurs, dus moet ze werken om zichzelf te voorzien. Ze eet regelmatig mijn eten op, want ze wil haar geld liever uitgeven aan make-up, kleding en decoratie voor haar kamer.” Petra begreep dit wel, dus stond ze het toe dat Irene zo nu en dan een kliekje opat.

“Het probleem werd echter dat ze teveel ging eten. M’n huisgenoot kan een hele koelkast vol met eten in minder dan twee weken leegmaken. Ik heb dan minder dan 25 procent van mijn eigen eten gehad.” Hierdoor vroeg Petra aan Irene of ze wat vaker haar eigen voedsel wilde kopen. “Ze zei dat ze zou stoppen, maar deed vervolgens het tegenovergestelde.”

Briefje

Petra kreeg er écht genoeg van toen ze haar favoriete taart had gekocht bij een bakkerij. Een vrij dure taart kun je wel zeggen, want het ding kostte meer dan honderd euro! “Omdat de taart zo duur was, deed ik er een briefje bij waarop stond: ‘Je mag een stukje hebben, maar wil je wel de helft voor mij overlaten?'” Toen Petra die middag thuiskwam, had Irene de hele taart opgegeten en zelf een briefje neergezet: ‘Sorry, hoop dat je het niet erg vindt, ik had honger en was gestresst.’

Mini-koelkast

De maat was vol. “Ik kocht een mini-koelkast en ging gelijk boodschappen doen zodat ik voor tenminste één of twee weken voedsel in huis had.” De koelkast staat in Petra’s eigen kamer, die overdag als zij weg is op slot zit. “Irene kwam gisteren mijn kamer binnen en zei: ‘De koelkast is best wel leeg, wanneer ga je weer boodschappen doen?’ Toen vertelde ik haar dat ik dat niet meer zou doen. Ze werd erg boos en vertelde me dat ik afwist van haar situatie en dat ik een betere vriendin moest zijn. Nu sturen zelfs haar vriendinnen berichtjes naar me waarin ze vragen waarom ik besloten heb te stoppen met eten kopen voor ons, ‘want dat was toch onze afspraak?'” Petra is er zeker van dat Irene een heel ander verhaal aan haar vriendinnen verteld dan hoe het werkelijk zit. Wat zou jij in haar plaats doen?

*Petra is niet de echte naam van de persoon in dit verhaal. Op het forum deed de vrouw haar verhaal onder de naam minifridgethrowawa.

Lees ook: ‘Mijn vriend heeft een net iets te goede band met een van zijn vriendinnen’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels