Onderzoek toont aan: het tweede kind in het gezin is irritanter dan broers of zussen

irritanter

Wie kan dit beamen?

Het hebben van een broer of zus heeft zowel nadelen als voordelen. Dat je zus vroeger tal van keren je kleding stal was een minpuntje, maar dankzij haar heb je wel deze positieve eigenschappen ontwikkeld. Ook blijkt dat het jongste kind in het gezin het grappigst is en het oudste kind het slimst, maar hoe zit het met het tweede kind? 

Onderzoek toont aan dat het tweede kind in het gezin irritanter is dan zijn broers of zussen.

Het tweede kind

Grote kans dat je broers en/of zussen dit al weten, maar het tweede kind in het gezin is irritanter dan zijn of haar bloedverwanten. Zo zou het tweede kind zich slechter gedragen en meer kans hebben op problemen. Uit onderzoek blijkt dat 25 tot 40 procent van hen meer kans heeft op problemen op school of om in aanraking te komen met justitie dan zijn of haar broers of zussen. Heftig!

Het onderzoek

Voor dit onderzoek werd het gedrag van tienduizend kinderen uit de VS en Europa onder de loep genomen. Ook werd er gekeken naar hun gezinspositie en wat voor invloed hun gedrag op de familie had. Zo kwamen de onderzoekers tot de ontdekking dat het tweede kind in het gezin meer problemen had. Volgens de onderzoekers is dit te verklaren doordat het oudste kind vaak meer aandacht kreeg van de ouders en het tweede kind moest de aandacht met een ander delen.

Niet meteen in de stress schieten als jij het tweede kind in het gezin bent. Bij het onderzoek werd niet gekeken naar alle omstandigheden van het kind.

Lees ook: Ben jij de jongste in jouw gezin? Dan heb jij het meeste kans miljonair te worden!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Max Pixel