Deborah vindt de Disney-obsessie van haar zus gênant: ‘Ze moet eens volwassen worden’

Deborah stelt dat het gek is dat haar zus als 49-jarige vrijgezel nog zo gek is op Disney

Wie heeft als kind niet intens genoten van de verschillende sprookjes van Disney? De meeste mensen blijven de verhalen wel leuk vinden, maar hoeven niet een huis vol met Disney-decoratie. De zus van Deborah staat er echter anders in. Zij aanbidt alles wat met Disney te maken heeft, tot grote ergernis van Deborah. 

Liefde voor Disney

“Een van mijn zussen is geobsedeerd met alles wat met Disney te maken heeft”, schrijft Deborah* op het forum Reddit. Al van kinds af aan kan de zus van Deborah er geen genoeg van krijgen, maar ze is daar nooit overheen gegroeid. “Sinds ze de opleiding tot verpleegster heeft afgerond, gaat ze elk jaar op Disney-vakantie: Ze gaat naar Disney Land, Disney World, op Disney Cruise of ze gaat naar Disney-parken in andere landen.”

Obsessie

Niet alleen tijdens haar vakantie besteedt de zus van Deborah aandacht aan Disney. “Ook haar werkkleding bevat Disney-karakters. Dat zou logisch zijn als ze op een kinderafdeling werkte, maar ze werkt in een verzorgingstehuis. Ook in haar huis heeft ze Disney-spullen. Haar huis is er nog niet door overgenomen, dat zou echt een brug te ver zijn.”

Weer op Disney-vakantie

Door de pandemie kon de zus van Deborah een paar jaar op rij niet op vakantie naar een Disney-oord, maar ze heeft de hoop dat het dit jaar wel weer door kan gaan. “Ik hoopte dat ze zich gedwongen zou voelen om over haar obsessie heen te komen, aangezien ze het een paar keer moest overslaan. Maar dat is niet het geval. In plaats daarvan gaat ze nu op haar 25ste Disney-vakantie.”

Raar

Deborah heeft een duidelijke mening over de liefhebberij van haar zus. “Ze wordt volgend jaar 50 en het is gek dat een single vrouw zonder kinderen zo erg fan is van Disney en alleen op zulke vakanties gaat.” Voorheen hield Deborah haar mening echter voor zich, maar laatst uitte ze die toch tegenover haar zus. “Ik vertelde haar dat haar obsessie gek is, dat ze ermee moet stoppen en dat ze eens volwassen moet worden. Ik ben niet de enige uit de familie die dat vindt, maar anderen durven het niet te zeggen.” De zus van Deborah nam haar mening niet in dank af en wilde niet naar haar zus luisteren. “Ik vind het gewoon gek”, benadrukt Deborah nog een keer. Ze vraagt zich dan ook af hoe ze het beste kan handelen om tot haar zus door te dringen.

Welk advies zou jij Deborah willen geven?

*Deborah is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de gebruikersnaam Puzzleheaded-Yak4112. 

Lees ook: ‘Mijn vrouw laat ons hele leven om Instagram draaien’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Bo Shou (Pexels)