‘Ik heb eindelijk mijn narcistische man verlaten, maar mijn zoontje is verschrikkelijk overstuur’

De moeder weet niet hoe ze de situatie beter kan maken voor haar 5-jarige zoontje

Jarenlang was Monique samen met haar man, maar hun relatie was niet bepaald rozengeur en maneschijn. Na acht jaar zette Monique eindelijk een punt achter de ongezonde relatie. Hun zoontje van vijf jaar lijkt alleen niet goed om te kunnen gaan met de nieuwe situatie.

Breuk

Jarenlang verkeerde Monique in een relatie waarin ze geestelijk mishandeld werd. Onlangs was de koek op en besloot ze haar man te verlaten. Wel hebben de twee samen een zoontje van vijf jaar oud en het jongetje gedraagt zich sinds de breuk baldadig. Het zorgt ervoor dat de Monique met de handen in het haar zit. “Ik weet echt niet meer wat ik moet doen”, zo schrijft ze op het forum Mamas uncut.

Relatie met de vader

Monique legt uit hoe haar relatie met de vader van hun zoontje eerst was. “Hij was altijd een goede vader, mits hij thuis was. Soms was hij opeens maanden weg en keek hij niet naar ons zoontje om. Kwam hij weer thuis, dan was het een paar maanden fijn.” Tot hij weer in zijn oude patroon terugviel. “Hij is nooit vreemdgegaan”, verduidelijkt Monique, “maar hij is wel een verschrikkelijke alcoholist. De afgelopen jaren is hij meerdere keren naar een kliniek geweest.” Toch valt hij altijd weer terug. “Een maand geleden is hij nog aangehouden, omdat hij dronken achter het stuur zat.”

Narcisme

Het alcoholisme is verschrikkelijk, maar dat was volgens Monique nog niet eens het ergste. “Mijn probleem is dat hij een narcist is en ik heb dat eindelijk geaccepteerd.” Zo zocht de man van Monique altijd redenen om haar te verlaten en daar gaf hij dan ook regelmatig aan toe door zijn gezin maanden achter te laten. Toch was het voor Monique niet makkelijk om bij hem weg te gaan. “Dit was iets wat voor mij heel moeilijk is, want hij is de liefde van mijn leven.”

Zoon is van slag

Inmiddels heeft Monique haar man daadwerkelijk verlaten en is ze in therapie om het te verwerken. Hun 5-jarige zoontje heeft hier alleen erg veel moeite mee. “Mijn zoon is ontzettend overstuur”, vertelt Monique. “Op school is hij driftig en roekeloos. Ik moest hem laatst ophalen, omdat hij een drankje over iemand had heen gegooid in de kantine van de school.”

Omgaan

Monique is ten einde raad en weet niet hoe ze met het baldadige gedrag van haar zoontje moet omgaan. “Ik weet het echt niet meer. Mijn zoon zei dat hij verschrikkelijk verdrietig is en dat hij niet snapt waarom zijn vader niet meer thuiskomt. Alsjeblief, ik heb advies nodig.”

*Monique is niet de echte naam van de vrouw. Op Mamas Uncut doet ze anoniem haar verhaal. 

Lees ook: Heb je een persoon met narcistische kenmerken in je omgeving? Zó ga je hiermee om

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Mamas Uncut | Beeld: Juan Pablo Serrano Arenas (Pexels)