Aha: dit zijn de gevoeligste sterrenbeelden

gevoelig

Je gevoeligheid staat gewoon in de sterren geschreven

Je raakt snel ontroerd wanneer je een zielige film kijkt, je neemt spanningen tussen twee personen als de bliksem waar en ruzies ervaar je als een van de vervelendste dingen. Ja, jij bent behoorlijk gevoelig. Het is nu eenmaal je karakter. En een stukje astrologie. Zo kan je sterrenbeeld al weggeven dat jij een gevoelig persoon bent. 

Maagd (23 augustus – 22 september)

Als er iemand een binnenvetter is, dan is het de Maagd wel. En dat terwijl dit sterrenbeeld ontzettend gevoelig is. Het ding is alleen dat mensen met dit gesternte dat niet graag aan anderen laten zien. Oftewel: vrienden en familie zien niet wanneer de Maagd iets op z’n lever heeft. Let je wel op dat goed voor jezelf zorgt, Maagd?

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Een van de gevoeligste sterrenbeelden? Dat is toch echt de Schorpioen. Ironisch genoeg laat de Schorpioen diens eigen gevoelens niet graag zien, maar voelt de Schorpioen die van anderen wel feilloos aan. Jij begrijpt iemands pijn of verdriet, zonder dat iemand aan jou hoeft uit te leggen waarom een bepaalde situatie voor leed zorgt. Dit zorgt ervoor dat mensen jou altijd weten te vinden als ze ergens meezitten. Maar, Schorpioen, vergeet ook niet om af en toe jouw gevoelens met een ander te delen.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen zijn empathische mensen en dat uit zich erin dat ze altijd klaarstaan voor een ander. Ook wanneer ze eigenlijk hun handen vol hebben aan zichzelf. Dit sterrenbeeld is hierdoor een loyale vriend. Wel is het belangrijk dat Vissen zelf ook aan de bel trekken als ze hulp nodig hebben.

Stier (21 april – 20 mei)

Het sterrenbeeld Stier klinkt dan wel zo stoer, maar het geeft niets weg over het karakter van dit sterrenbeeld. Stieren zijn een van de grootste lieverds en weten als geen ander hoe ze zich moeten inleven in iemand anders. Met hun empathie lopen ze niet te koop. Ze luisteren liever naar iemand anders, dan dat ze benadrukken hoe gevoelig ze wel niet zijn. Ook cijfert de Stier zichzelf soms een beetje weg om een vriendin in nood te helpen. Een superlieve eigenschap, maar loop jezelf niet voorbij!

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Tweelingen kunnen soms de neiging hebben om de (negatieve) emoties van een ander op te zuigen als een spons. Ze zijn van alle sterrenbeelden het gevoeligst voor de gevoelens van anderen. Het zorgt ervoor dat dit sterrenbeeld zich kan inleven als geen ander, maar het kan er ook voor zorgen dat al die gevoelens hen behoorlijk kunnen benauwen. Ons advies aan jou, Tweeling, is om regelmatig tijd voor jezelf te nemen, zodat je kunt bijkomen van alle emoties.

Lees ook: IJskonijn of poeslief: dit is hoe elk sterrenbeeld ruziemaakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: YourTango | Beeld:  Anete Lusina (Pexels)