Dit is hoe vaak we een toiletborstel eigenlijk moeten vervangen

wc-borstel

Wist jij dit al?

We willen eigenlijk niet te lang nadenken over al het vuil en bacteriën die aan de wc-borstel zitten. Hij wordt zeker niet voor de meest schone klusjes ingezet en daarom zetten we hem graag in een hoekje uit het zicht. De wc-borstel schoonmaken schiet er daarom dus wel eens bij in. Maar hoe vaak moet je de toiletborstel eigenlijk vervangen en wanneer? Wij vertellen je meer.

Verkleuren
Toiletborstels zijn er om schoon te maken, en schoonmaken kan je niet met een vies voorwerp. Ze moeten zelf dus ook schoon zijn, anders ben je alleen maar vuil aan het verplaatsen. Let bij het vervangen van je toiletborstel vooral op de kleur. Worden de haren geel of oranje van kleur en zachter van structuur? Dan is de borstel hoognodig aan vervanging toe.

Desinfecteren
Desinfecteer de borstel het liefst na elk gebruik, dit is hygiënischer en zo gaat-ie ook nog eens langer mee. Dat doe je door na gebruik de borstel in het water te houden en het toilet 2 keer door te trekken. Nadat je dit hebt gedaan, leg je de borstel in een emmer gevuld met bleek en water en spoel je de borstel na 20 minuten nog een keer af. Met dit trucje moet je de borstel nog steeds regelmatig vervangen, maar het maakt de borstel wel minder aantrekkelijk voor bacteriën.

Lees ook: ‘Ik weiger langs te komen bij mijn ouders in de vakantie’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pexels