‘Een medepassagier werd boos op ons omdat onze zoon huilde’

vliegtuig-zoon

Coen vraagt zich af of hij goed op de situatie heeft gereageerd.

Een vakantie voor een peuter is al spannend, vooral als je voor het eerst gaat vliegen. Coen* en Marja waren dan ook op alles voorbereid toen ze samen met hun twee kinderen gingen vliegen, alleen dit liep anders uit dan verwacht. 

Op vakantie naar Mexico

“Maanden geleden begon ik te sparen zodat mijn gezin en ik op vakantie konden gaan naar Mexico”, begon Coen zijn verhaal op Reddit. “Ik ben er maar één keer geweest met mijn vrouw tijdens onze huwelijksreis, en we vonden het geweldig. Dus besloten we om weer te gaan, maar nu namen we onze kinderen mee, Micha van 7 jaar en Jonah van 2 jaar.”

Eerste keer vliegen

Het was de eerste keer dat ze met hun jongste zoon gingen vliegen, en hadden Coen en Marja alles voorbereid om de zes uur durende reis wat aangenamer te maken voor hun jongste zoon. “De heenreis ging top, hij heeft de hele reis geslapen en werd pas wakker toen we in het hotel waren.” Ze hadden er daarom vertrouwen in dat de terugreis ook zo makkelijk zou gaan. Helaas was dit niet het geval.

Huilen

“Wanneer we op het vliegveld aankwamen, ligt Jonah weer te slapen. Maar slechts 1 uur later begint hij te huilen”, vertelt Coen. Jonah had namelijk meer energie dan tijdens de heenreis, en wilde alleen maar ‘lopen’. Dit lukt alleen niet, en dus zet Jonah het op een huilen. “Mijn vrouw en ik probeerden hem te vermaken met zijn favoriete speelgoed, maar hij wilde wanhopig graag verhuizen. Op dit punt begint hij te huilen, maar luider dan de eerste keer. Ik zie de geïrriteerde gezichten van de medepassagiers, maar niemand maakte gelukkig een opmerking.”

‘Slechte ouders’

Jonah begint op een gegeven moment nog harder te huilen en Coen en Marja zijn de wanhoop nabij. “Dan staat er een medepassagier op, en begon hij naar ons te schreeuwen dat we ‘slechte ouders’ zijn en geen controle hadden over onze baby. Mijn vrouw vertelde hem geïrriteerd dat we het proberen, maar daar wilde de man niet naar luisteren.” De passagier schreeuwt dat ‘baby’s niet mogen reizen’ en Coen en Marja onverantwoordelijke ouders zijn, tot Coen zijn geduld verliest.

Ruzie in het gangpad

“Ik vroeg hem om zijn stem te verlagen, maar hij bleef maar schreeuwen. Toen verloor ik het gewoon en schreeuwde ik terug naar hem, wat niet hielp, want Jonah huilde op een hogere toon dan voorheen”, gaat Coen verder. Een stewardess weet de situatie te sussen, maar Coen voelt de boze blikken van de andere passagiers naar hem kijken. Ook Marja is niet blij met hoe hij gereageerd heeft, en zegt dat hij het alleen maar erger heeft gemaakt.

Coen twijfelt nu of het wel een goed idee was om op de passagier moest reageren, en vraagt om advies. Wat zou jij een goede oplossing hebben gevonden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Proof_Singer_8384

Lees ook: ‘Mijn vriendin heeft achter mijn rug om gedineerd met een collega’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Hanson Lu