‘Een vriendin is woedend dat ik weiger m’n huis aan haar te verhuren’

vriendin verhuren

‘Ze zegt dat ik haar discrimineer vanwege haar mentale gezondheid’

Veerles* werkgever heeft haar baan verplaatst naar een andere staat. Ze is er razend enthousiast over, maar de functie betekent wel dat ze moet verhuizen. Haar vriendin Selina wil dolgraag Veerles huis huren, maar Veerle ziet dat niet zitten. Nu hebben de twee knallende ruzie, en vraagt Veerle zich af of ze het niet gewoon een kans moet geven. Wat vind jij?

Huisje, boompje, baantje

De 25-jarige Veerle heeft een aantal jaren geleden haar eigen huisje gekocht. “Ik heb hiervoor gespaard sinds de middelbare, wist een paar goede startersdeals te vinden, en ik ben ontzettend trots op mijn eerste eigen huisje alleen”, deelt ze op Reddit. “Maar mijn werkgever heeft me recent naar een andere locatie overgeplaatst, en dus moet ik mijn huisje verkopen of verhuren”, legt Veerle uit.

Vriendin

“Ik had het hier over met Selina, en legde uit dat ik op dit moment meer neig naar verhuren dan verkopen. Selina vroeg me toen direct of ik wilde overwegen om m’n huis aan haar familie te verhuren”, schrijft Veerle. “Maar dat zie ik absoluut niet zitten.”

Rotzooi

Hoewel het klinkt als een goede match, legt Veerle uit dat ze Selina’s familie niet vertrouwt met haar gekoesterde huisje. “Selina heeft een huisvader als man en ze hebben samen een klein dochtertje. En ze zijn complete hamsteraars. Ze geloven niet in het opruimen van de rotzooi van hun dochtertje omdat ze het zien alsof ze ‘gewoon herinneringen maakt’.” Natuurlijk klinkt dat niet ideaal, maar Veerle legt uit dat de familie het zwaar heeft. “Selina’s man heeft een angststoornis en is de hele dag te gestrest om iets te ondernemen. Selina werkt zelf overdag ontzettend veel, en heeft veel nare jeugdherinneringen rond netheid, dus zij kan ook niet goed schoonmaken”, schrijft Veerle. “Ze hebben twee katten en een schildpad en Selina liet al weten dat ze ook een hond zouden adopteren als ze mijn huis kon huren. Maar ik weet dat bijvoorbeeld de katten nu al problemen geven door overal te plassen”, verzucht ze.

Ruzie

“Ik zei tegen Selina dat ik erover na zou denken. Ik probeerde nog te suggereren dat het wellicht allemaal te duur voor haar zou zijn. Maar ze weet hoe hoog mijn hypotheek is, en bleef daar flink overheen bieden. Ik zei ook nog dat ik misschien juist wel wil verkopen, maar toen begon ze me ervan te beschuldigen dat ik simpelweg niet aan háár wil verhuren.” En tja, daar heeft Selina wel een punt. “Ik probeerde uit te leggen wat het probleem precies was – dat ik me zorgen maakte over hoe ze het huis zouden behandelen. Maar Selina ging door het lint en zei dat het niet haar schuld is dat ze rommelig zijn. Ze zei dat ik tegen haar discrimineer vanwege haar mentale gezondheid.”

“Ik probeerde het eerst te negeren, maar ik twijfel nu toch. Moet ik ze gewoon een kans geven en eruit gooien als het echt zo erg is? Dat voelt op de een of andere manier nóg slechter…”, schrijft Veerle ten slotte. Wat vind jij dat ze moet doen?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam 21corgignomes.

Lees ook: ‘Ik wil het uitmaken met mijn vriend omdat zijn huis een zwijnenstal is’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Rodnae Productions