Eet jezelf mooi, het kan echt! Dít moet je eten voor een stralende huid

huid
Het is nog lekker ook!

Dat je jezelf knap kunt eten, klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Met name groenten en fruit kunnen je een prachtig gelaat bezorgen. Benieuwd wat je allemaal kunt eten om nog mooier te worden? Lees dan snel de onderstaande punten.

Eet groene groenten
Vooral donkergroene bladgroenten doen wonderen voor je huid. Deze groenten zitten bomvol met antioxidanten, mineralen en vitaminen. Bovendien worden de huidcellen gehydrateerd waardoor je huid gaat glanzen. Door de antioxidanten in groene groenten zul je ook minder last hebben van oneffenheden.
Wat zet je op je menu: boerenkool, spinazie, groene bieten, paksoi en rucola.

Eet vetzuren
Omega 3, 6 en 9 zijn essentiële vetzuren die je moet eten, omdat het lichaam deze niet produceert. Deze vetten zorgen voor een optimale hydratatie, waardoor je een heldere huid krijgt. Noten zijn bijvoorbeeld rijk aan omega 3 en zitten bomvol met vitamine E.
Wat zet je op je menu: avocado’s, groene bonen, eieren, volle granen, noten, vette vis en zeevruchten.

Eet seizoensproducten
Afhankelijk van het seizoen heeft je huid verschillende beschermingen nodig. Eet daarom voedingsmiddelen die bij jou in de buurt zijn geproduceerd. Deze zijn gemaakt om je huid te beschermen tegen de lokale weersomstandigheden. Zo geef je je huid een op maat gemaakte behandeling.
Wat zet je op je menu: meloen, rode vruchten, wortel, komkommer, aubergine, paprika, sardines en krab.


Pagina 1/2