Je gebruikte theezakje weggooien is zonde! Leg het in de tuin en kijk wat er gebeurt

Wat een geniale tip!

Denk je redelijk groene vingers te hebben en spendeer je graag wat uurtjes in je tuin? Dan is dit dé tip voor jou. Vaak gooien we namelijk ons theezakje na het zetten van een kop thee direct weg. Dit is hartstikke zonde, want om verschillende redenen kan dit theezakje jouw tuin omtoveren in een ware droomtuin. 

Een gebruikt theezakje is een wondermiddel voor je tuin.

Tuin

Het opkweken van verschillende zaden kan een behoorlijke uitdaging zijn. De reden hiervoor is omdat de meeste zaden heel vaak niet ontkiemen, ondanks alle liefde en zorg die je erin stopt. Gelukkig hebben we een simpele manier gevonden om jouw tuin om te toveren in een plantenparadijs. Het enige dat je namelijk in de aarde hoeft te stoppen is een gebruikt theezakje.

Extra voedingsstoffen

Door een theezakje toe te voegen aan de aarde in je tuin, krijgt de aarde extra voedingsstoffen. Theeblaadjes bevatten tannine en voedingsstoffen dat natuurlijke meststoffen zijn voor de grond. Het zakje zelf is gemaakt van vezels van de stengels van de abaca plant. Dit is een bananensoort die een vezel oplevert en waar theezakjes van worden gemaakt. De thee zal makkelijker oplossen in de aarde, wat een gezondere groeiomgeving voor je bloemen en planten creëert.

Ongedierte

De theezakjes houden ongedierte op afstand. Gebruikte theezakjes en ook koffiedik helpen om ongedierte uit de buurt van je bloemen en planten te houden. De geur verjaagt het ongedierte die graag een hapje van jouw dierbare planten eten.

Benieuwd wat een theezakje nog meer voor je tuin kan doen? Kijk dan snel verder op de volgende pagina en bekijk de video met de instructies voor je tuin.


Pagina 1/2