Geen geduld om in de zon te liggen? Dit zijn de alternatieven om bruin te worden

Dankzij deze tips hoef je niet te bakken in de zon

Sommigen liggen slechts een paar seconden in de zon en kunnen vervolgens al pronken met een mooi bruin kleurtje. Voor anderen is het daarentegen een onmogelijke opgave om bruin te worden. Behoor jij tot die laatste groep? Dan kun je beamen dat het behoorlijk frustrerend is om maar geen kleur te krijgen. Maar wat doe je ertegen?

Gelukkig is er aan aantal alternatieven wanneer je geen geduld hebt om bruin te worden of wanneer je simpelweg niet snel een kleurtje krijgt. Je kunt naar de zonnebank gaan, maar dat is vrij prijzig en erg gezond kun je het niet noemen. Gelukkig kun je ook gaan voor deze middeltjes:

Zelfbruiner
De meest bekende manier om bruin te worden wanneer je geen zin of tijd hebt om te zonnen, is zelfbruiner. De zelfbruinende crème hoef je alleen maar op te smeren (maar wel héél goed),laten intrekken en voilà, daar is je bruine gloed. Het blijft daarna een paar dagen zitten.
Vind je een zelfbruinen iets te heftig? Dan kun je ook kiezen voor een bodylotion waarin zelfbruinen verwerkt zit. Deze is iets minder heftig dan een reguliere zelfbruiner.

Spraytan
Vind je zelf smeren een beetje te riskant en ben je bang dat je als een bruine zebra door het leven gaat na het experimenteren met de zelfbruinende crème? Dan is een spraytan misschien wel iets voor jou! Je hoeft enkele plaats te nemen in een spraycabine en de instructies te volgen. Je krijgt zo een lekker kleurtje en behoudt deze ongeveer tien dagen.

BB-crème voor je benen
Smeer jij enkel een vochtinbrengende BB-crème op je gezicht omdat het alleen daar nodig is? Dan trek je toch echt aan het verkeerde eind. Ook je benen kunnen wel wat van deze crème gebruiken.  Met een BB-crème voorzie je je benen van een natuurlijke bruine kleur. Het blijft er echter maar even opzitten. Zodra je je benen wast, is de kleur er weer af.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: Unsplash