Nederlandse Melody ’te dik’ voor kappersopleiding: ‘Dit is discriminatie’

kappersopleiding te dik

In een bericht op Facebook uit de moeder van Melody haar frustratie

Een kappersopleiding volgen: het was altijd al de droom van de 17-jarige Melody. Met goede moed verscheen de 17-jarige bij het kennismakingsgesprek van de kappersopleiding aan het ROC van Twente. Tot haar grote verbazing kreeg Melody hier geen go op haar toelating, maar werd het 17-jarige meisje verteld dat ze eerst wat kilo’s moest verliezen.

ROC van Twente

Een leuke outfit en haar haren in de plooi: Melody was klaar voor het kennismakingsgesprek met de docenten van de kappersopleiding. De docenten aan het ROC van Twente gooiden echter roet in het eten en noemden Melody ’te dik’. In een bericht op Facebook schrijft Silvia, de moeder van Melody, de exacte woorden van de docenten in een woedend bericht. “Om te beginnen aan een opleiding als kapster moest mijn dochter eerst gaan afvallen en naar een diëtist, want geen enkele kapsalon zou haar aannemen.”

Alleen maar maatje 36

De woorden van Silvia liegen er niet om. “ROC van Twente wil alleen meisjes met maatje 36 als kapster”, laat de moeder van Melody weten. Dochter Melody zou na het gesprek in tranen zijn uitgebarsten. Haar dochter zou ontroostbaar zijn aangezien haar droom in duigen viel. Silvia is verschrikkelijk boos. In haar bericht vraagt ze haar volgers om het bericht zoveel mogelijk te delen. “Schaam je rot ROC van Twente. Dit is nu echt discriminatie.”

Schaam je roc van twente , mijn dochter vol enthousiasme om te beginnen aan een opleiding als kapster moest maar eerst…

Geplaatst door Silvia Schoemaker op Dinsdag 7 juli 2020

Reactie van ROC van Twente

Het bericht van Silvia is niet onnodig geweest. Al gauw – na de duizenden deelacties op Facebook – besloot de school te reageren. In een nieuw bericht op Facebook laat Silvia weten dat ROC van Twente haar excuses heeft aangeboden. Ook Editie NL besloot navraag te doen bij de school. Volgens een woordvoerder van ROC van Twente ligt de situatie anders dan gedacht: “Als je aan deze opleiding begint, dan moet je zo gezond en vitaal mogelijk zijn. Op Melody kwam dit over alsof de docenten haar te dik vonden.”

Toch nog een plek

Ondanks alle commotie liet moeder Silvia weten dat haar dochter volgens de school een plek krijgt op de opleiding. Toch wil de moeder van Melody benadrukken dat dit in de toekomst niemand meer mag overkomen. “Zelfs in de modewereld zijn er plussize-modellen. En dan word je als kapper afgekeurd. Dit mag geen enkel kind meer horen.”

Lees ook: Kappers willen dat je stopt met het maken van deze 7 haarfouten

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels