Beetje verstrooid? Deze 7 tips helpen je geheugen verbeteren

4. Verjaardagen

Vergeet jij steevast dat mensen jarig zijn? Doe dan mee aan deze oer-Hollandse traditie: de verjaardagskalender op de wc. Misschien vind je het een beetje suf, maar het werkt wel! Ga zitten en schrijf alle verjaardagen van familie, vrienden en eventueel collega’s op. Nog een tip: tel het aantal mensen naar wie je daadwerkelijk een verjaardagskaart wil sturen en schaf deze aan het begin van het jaar in één keer aan, met een paar extra. Zo heb je altijd een kaart in huis als je last minute weer eens iemand een kaart wil sturen. Houd ook rekening met bijvoorbeeld moederdag.

5. To-do-lijst

Leuk, zo’n to-do-lijstje, maar dan moet je het ook nog echt waarmaken! Reserveer een dag of een middag voor de ‘saaie’ klusjes zoals rekeningen betalen en afspraken maken bij de tandarts en huisarts. Je zult zien dat het helemaal niet veel tijd kost, maar je moet het gewoon even doen en niet blijven uitstellen.

6. Algemene kennis

Is “het ligt op het puntje van mijn tong” een welbekende uitspraak voor jou? Wees gerust, dit hebben we allemaal weleens. Je komt niet op een woord of op een feitje dat je écht wel weet. Je kunt het opzoeken op het internet, maar vaak leer je hier niet van. Probeer hard na te denken en associaties op te roepen bij hetgeen dat je zoekt. Focus je daarna weer op iets anders. Je onderbewustzijn zal verder graven naar het antwoord en er vanzelf op komen.

7. Namen

Oei, het kan nogal gênant zijn als je een naam niet hebt onthouden. Vooral als diegene vol overtuiging op je af komt lopen en je naam blijkbaar wél weet. Probeer bij de kennismaking meteen een associatie te bedenken bij de naam. Ontmoet je bijvoorbeeld iemand met dezelfde naam als je tante? Probeer het dan zo te onthouden. Herhaal ook de naam van degene die zich voorstelt. Vooral in een formele setting komt dit van pas!

Pagina 2/2

Lees ook: Dit is de beste leeftijd om moeder te worden volgens je sterrenbeeld

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN| Beeld: Unsplash