Gescheiden vrouw vertelt: ‘Mijn zoon kan mijn geaardheid maar niet accepteren’

geaardheid

Hij blijft aan de kant van zijn vader staan

Een kind van gescheiden ouders hoort nooit tussen beide te staan. Toch is dit bij Mira* momenteel wel het geval en ze weet niet wat ze aan de situatie kan veranderen. Ze doet anoniem haar verhaal op het platform Reddit

Trotse moeder

Ze begint haar verhaal op het platform met: ”Ik heb samen met mijn inmiddels ex-man een zoon van twintig. Kort voordat we destijds trouwden en ouders werden, verhuisde ik naar het land waar mijn man oorspronkelijk vandaan komt.” Mira haar huwelijk was totaal niet gelukkig, zo laat ze doorschemeren in haar bericht. Toch kon ze naar eigen zeggen niet weggaan omdat ze het risico zou lopen de voogdij over haar zoon te verliezen. ”Toen hij 18 was, vertelde ik mijn man dat ik wilde scheiden en verhuisde terug. Mijn man weigert het tot op de dag van vandaag te accepteren en heeft de scheiding een lange tijd proberen te omzeilen”, legt ze uit.

Nieuw leven

”Sinds ik hem heb verlaten, is mijn leven beter dan ooit”, vervolgt ze haar verhaal. ”Ik ben bezig met het verkennen van mijn seksualiteit – ik weet al sinds mijn twintigste dat ik op vrouwen val maar heb het nooit verkend –, maak vrienden die niet de zijne zijn en leef gewoon mijn eigen leven.” Mira haar zoon is sinds ze zijn vader verliet erg afstandelijk. Hij bleef haar in het begin zelfs vragen om met haar ex-man in relatietherapie te gaan. Ze legt uit: ”Toen ik begon te daten, was hij boos en zei hij dat ik vreemdging. Ik heb hem meerdere malen mijn situatie proberen uit te leggen, maar tevergeefs.”

Boos

Ze vervolgt haar verhaal en komt tot het breekpunt: ”Gister kwam mijn zoon ’s avonds laat onaangekondigd bij me langs omdat hij behoefte had om met me te praten over een vriend. Op dat moment logeerde mijn vriendin, waarmee ik sinds kort date, bij mij. Ze maakte zich klaar om te vertrekken, zodat ik even alleen met mijn zoon kon zijn, maar hij werd boos en schreeuwde tegen haar omdat ze ‘een huwelijk had verbroken’.”

Ze kwam ertussen en maakte haar zoon duidelijk dat ze al twee jaar uit elkaar is met zijn vader. ”Hij werd steeds bozer en zei dat ik hem verraadde.” Mira vertelt haar zoon dat ze er genoeg van heeft en maakt hem duidelijk dat als hij haar niet kan accepteren, hij kon vertrekken. ”Hij vertrok en mijn ex belde me even later op, schreeuwend dat ik een vreselijke moeder ben”, legt ze uit.

Mira vraagt zich af of zij degene is die fout is in dit verhaal. “Ik heb mijn hele leven alleen maar gehandeld uit liefde voor mijn zoon, maar ik vind het nu ook tijd voor mezelf.” Ze vraagt lezers van het platform om advies en sluit haar bericht af met: “Had ik de situatie anders aan moeten pakken?”

*Rosa is niet de echte naam van de vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum Reddit onder de user name LateOrchid6054. 

Lees ook: ‘Had ik moeten toelaten dat een goede vriend zijn vriendin ten huwelijk vroeg op mijn bruiloft?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Stock Adobe