Goed nieuws: shoppen is goed voor je gezondheid

Shoppen-gezondheid

Portemonnees gereed!

We weten natuurlijk allemaal hoe leuk het is om ons zuurverdiende loon meteen uit te geven aan een paar nieuwe boots of accessoires voor in huis. Naast dat we gelukkig van shoppen worden, want dat kan nieuw schoeisel met ons doen, is nu ook bewezen dat het goed is voor je gezondheid. Wij trekken alvast een sprintje naar de winkel!

Gelukkig

Jazeker, shoppen is hartstikke goed voor je gezondheid. Ten eerste ben je natuurlijk actief bezig wanneer je naar een fysieke winkel gaat. Door al dat passen en slenteren doe je eigenlijk aan cardio. Ook zorgt winkelen ervoor dat een bepaald deel van je brein actiever wordt. Dit deel wordt geassocieerd met plezier en positieve dingen. Het zijn dus niet de nieuwe oorbellen of fotolijsten die een glimlach op je gezicht toveren, je wordt daadwerkelijk gelukkig van winkelen.

Neurotransmitters

Fijne bijkomstigheid: hier hoef je geen euro voor uit te geven. Door alleen maar naar etalages te kijken, komen er neurotransmitters vrij, zoals het geluksstofje dopamine. En dit zorgt voor een plezierig gevoel bij het shoppen. Leuk om te weten is dat dit stofje ook vrijkomt tijdens een spicy beurt onder de lakens. Oh la la!

Over tien jaar

Voordat je meteen naar je portemonnee grijpt, heeft marketing professor Ran Kivetz nog een goede tip: koop iets waar je over tien jaar nog steeds blij mee bent. Dit kan misschien wat duurder zijn, maar dit maakt je gelukkiger dan wanneer je allerlei kleine aankopen doet. Goed moment dus om te investeren in een warme jas of tas!

Lees ook: Aha! Dit is het beste moment van de dag om nieuwe schoenen te kopen

Bron: Women’s Health Magazine | Beeld: Pexels