Goed nieuws: zomervakanties zijn goed voor je

zomervakantie

Wij boeken onze volgende vakantie alvast!

Zodra de zomer begint, kijken wij al reikhalzend uit naar het moment dat we kunnen neerploffen op een warm strand in het buitenland. Naast dat een zomervakantie natuurlijk hartstikke leuk is, blijkt het ook nog eens heel gezond voor je te zijn. 

Staycation of zonnig resort

Jazeker, een zomervakantie is goed voor je. En nu hoeft niet eens een vakantie te zijn in een zonnig resort, zegt psycholoog dr. Sarah Stevens. Een vakantie in eigen land is namelijk ook al goed voor je geest. “Vrij nemen van werk heeft positieve effecten op het algehele welzijn”, legt ze uit. “De verjongende voordelen van vakantie, inclusief cognitieve verbeteringen en zelfrapportages van meer geluk zijn niet beperkt tot verre bestemmingen.”

Verschuiving van locatie

Maar reizen waar je lang naar uit hebt gekeken, kunnen ook een grote rol spelen in hoe je je voelt. Psycholoog Dr. Chandler Sims Chang legt uit waarom deze reizen emotioneel transformerend zijn. “Reizen biedt perspectief dat vaak ontbreekt in ons dagelijks leven”, zegt ze. “Dus ook al is het niet dit grootste transcendentale perspectief, het is gewoon een verschuiving van locatie. Je positie in je leven verandert, want je staat buiten je eigen leven.” Volgens de psycholoog kan dit verschillende emoties oproepen en leer je anders naar jezelf kijken.

Vakantiedagen

Daarnaast wordt je brein ook gelukkiger als je een pauze neemt van een druk leven. Wanneer je ontsnapt aan deze druk, van bijvoorbeeld je werk of sociale leven, dan kom je ook echt goed tot rust. Voor ons genoeg redenen om een nieuwe vakantie te boeken!

Lees ook: Man vertelt: ‘Ik weiger mijn schoonmoeder mee te nemen op vakantie’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: InStyle | Beeld: Pexels