‘Ik ben erachter gekomen dat ik precies op mijn schoonmoeder lijk’

schoonmoeder

‘Ik lijk echt als twee druppels water op de jongere versie van die vrouw’

Jessica* is al een tijdje samen met Freek, maar ze had zijn ouders nog nooit in het echt gezien. Onlangs reisden ze erheen en bij de ontmoeting met Freeks moeder viel Jessica op dat zij erg op haar lijkt. Ze krijgt er een vreemd gevoel van, maar dat neemt Freek niet serieus. Op Reddit vraagt ze lezers om advies. 

Iets te goede band

“Freek en ik zijn inmiddels vijf jaar samen en een jaar verloofd”, begint Jessica haar verhaal. “Hij is de liefde van mijn leven en we hebben het altijd leuk samen. Er is alleen iets wat me dwarszit. Hij heeft sinds het begin van onze relatie al een vreemde band met zijn moeder. Naar mijn idee aanbidt hij haar veel te veel. Hij heeft het altijd over hoe slim, aardig en grappig ze is. In het begin kon ik er nog wel om lachen en vond ik het lief dat hij zo’n goede band met zijn moeder heeft. Dat heb ik zelf namelijk ook en ik vind het belangrijk dat hij het goed kan vinden met zijn ouders. Ik begon het alleen een beetje vreemd te vinden toen hij steeds vaker zei dat ik qua persoonlijkheid enorm op zijn moeder lijk.”

Verloren zus

Tot nu toe had Jessica haar schoonfamilie nooit in het echt gezien. “Wij wonen in Duitsland, Freeks familie woont in de Verenigde Staten. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn we bij hen op bezoek. De begroeting ging prima, iedereen is heel aardig. Het viel me alleen wel meteen op dat mijn schoonmoeder veel van mij wegheeft. Dat vermoeden werd nog eens extra bevestigd toen ik de trouwfoto’s van Freeks ouders zag. Ik zou een verloren zus kunnen zijn, zoveel lijk ik op zijn moeder van vroeger.”

Niet bewust van het probleem

Jessica en haar schoonmoeder hebben allebei rood haar, een pony, dezelfde bouw en dezelfde lengte. “Als je foto’s uit haar jeugd vergelijkt met huidige foto’s van mij, zie je bijna dezelfde vrouw. Zijn moeder is bovendien enorm fan van rode lipstick. Drie keer raden welke kleur lipstick Freek mij vaak cadeau doet.” Ze besloot haar vriendinnen naar hun mening te vragen. “Dit kan toch geen toeval zijn? Freek heeft een vrouw gekozen die precies op zijn moeder lijkt. Mijn vriendinnen waren het met me eens. Ik besloot het gisteren aan te kaarten toen we in bed lagen. Freek schudde het meteen van zich af en zei ‘dat mensen vaak een partner kiezen die op een van hun ouders lijkt’. Hij liet me zelfs een aantal artikelen zien waarin dat werd beweerd.”

Ongemakkelijke situaties vermijden

Jessica heeft besloten er niet al te veel meer mee bezig te zijn. “Dat is echter lastig, omdat Freeks familie telkens de gelijkenissen tussen ons benoemt. Zijn moeder ziet het als een compliment en vindt het aandoenlijk, maar ik krijg er kriebels van. Ze zei laatst zelfs: ‘Freek miste me zo erg dat hij in Duitsland een lookalike van mij heeft gevonden!’ Ik ben er aardig klaar mee en weet eigenlijk niet wat ik moet doen. Ik zal zijn familie in de toekomst nog wel vaker zien en wil ongemakkelijke situaties vermijden. Hoe pak ik dit aan?” Wat zou jij tegen Jessica zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwRAfreud.

 

Lees ook: ‘Ik gooide m’n zus eruit na opmerkingen over mijn dochters korte haar’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Gabriel Silvério