‘Ik heb besloten de bruiloft af te zeggen’

‘Ik wil niet dezelfde fout maken als mijn ouders’

Pieter* is al tien jaar samen met zijn zwangere verloofde Fiona. Over een maand staat de bruiloft op de planning, maar Pieter heeft toch zijn twijfels bij de relatie. Hij houdt van Fiona, maar heeft het gevoel dat ze alleen willen trouwen omdat ze een baby verwachten. Op Reddit vraagt hij om advies.

Zwangerschap

“Fiona is zwanger van ons eerste kindje en volgende maand staat onze bruiloft op de planning. Fiona is een fantastische vrouw, alleen zijn we denk ik beide niet blij in onze relatie”, begint Pieter zijn verhaal. “We zijn allebei erg enthousiast over deze baby omdat we beide een kinderwens hebben, maar ik denk niet dat we enthousiast zijn voor ons als koppel. Als we erover praten over onze toekomst samen, voelt het van beide kanten namelijk niet gemeend.”

Ouders

Afgelopen weekend ging ik een biertje drinken met mijn vader. Hij trouwde met mijn moeder omdat ze zwanger raakte van mij. Toen ik 9 was, gingen ze scheiden en als ik eraan terugdenk hadden ze eigenlijk altijd ruzie. Ze werden veel betere ouders toen ze uit elkaar waren. Mijn ouders zijn nu goed bevriend en beide fantastische ouders voor mijn jongere broertjes en zusjes. Mijn vader zei dat ik niet dezelfde fout moest maken als hij. Hij zei dat Fiona en ik niet met elkaar moeten trouwen voor de baby terwijl we eigenlijk ongelukkig zijn in onze relatie.”

“Hij zei dat we ons moeten focussen op een vriendschap en het zijn van goede ouders voor ons toekomstige zoontje. Hij zei me dat we moesten voorkomen om gestreste ouders te worden die elkaar constant in de haren vliegen. Ik heb hier de afgelopen dagen over nagedacht en ben tot het besef gekomen dat mijn vader gelijk heeft.”

Bruiloft

Maar hoe ga ik dit ooit tegen Fiona vertellen? Ze is nota bene zwanger en de bruiloft is al over een maand. Daarnaast is het wel een relatie van tien jaar die ik zomaar verbreek. Trouwen voelt niet goed, maar dit voelt ook niet goed. Onze levens zullen drastisch veranderen en ik weet niet hoe ik dit tegen haar moet zeggen.” Wat voor advies heb jij voor Pieter?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam throwraloo9523.

Lees ook:  ‘Ik heb mijn schoonouders weggestuurd tijdens een etentje’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels