Goed om te weten: zo vaak moet je je beddengoed wassen in de zomer

beddengoed

Houd je beddengoed schoner in de zomer door het  zo vaak te wassen

We houden allemaal wel van het zomerse weer, toch? Maar die zweterige nachten die ermee gepaard gaan zijn iets minder. Normaal was je jouw beddengoed waarschijnlijk één keer in de twee á drie weken, maar in de zomer is het verstandiger om dit vaker te doen.

Vaker wassen

Geloof het of niet: jaarlijks produceren wij mensen zo rond de honderd liter zweet per jaar, wat?! In de zomer is dit natuurlijk meer, omdat het dan een stuk warmer kan worden op je slaapkamer. Dus ja: het is verstandig om in de zomer je beddengoed vaker te wassen. Maar hoe vaak? Wij vertellen het je.

Twee keer per week

Nu we weten dat we ons beddengoed vaker moeten wassen in de zomer, is het ook handig om te weten hoe vaak dit moet. Doordat je meer zweet in de zomer, komen er meer bacteriën in je bed en gaat het stinken, iets wat je natuurlijk liever niet wil. Maar… Dat is nog niet alles. Door de bacteriën kunnen allergenen makkelijker hun gang gaan. Heb je dus last van allergenen? Dan is het voor jou al helemaal gunstig om je beddengoed vaker te wassen. Maar hoe vaak moet je dan je beddengoed wassen? Twee keer zo vaak, wat uitkomt op ongeveer een keer per week.

Douchen

Een andere tip om je beddengoed langer schoon te houden is door te douchen voordat je je bed instapt. Je gaat dan helemaal schoon je bed in, heerlijk toch! Het is sowieso handig om in de zomer elke avond te douchen voordat je gaat slapen omdat je in de zomer gedurende de dag meer vuil en zweet verzamelt dan in de winter. Daarnaast is het na zo’n warme dag ook heerlijk om onder een verkoelende douche te stappen.

Het is waar

Dus ja, de verhalen zijn waar. In de zomermaanden moet je jouw beddengoed echt vaker gaan wassen. Douchen voor het slapen gaan kan het verschonen van je bed uitstellen, maar als je het écht schoon wil houden dan is het verstandig om je beddengoed zeker een keer per week te wassen.

Lees ook: Dit is hoevaak je beddengoed moet wassen om huidirritatie tegen te gaan

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels