‘Het idee dat ik mijn mishandelende broer moet uitnodigen voor mijn bruiloft maakt me bang’

broer

‘Ik zou gewoon niet van mijn eigen bruiloft kunnen genieten’

Linn* heeft een erg moeilijke relatie met haar broer. Hij mishandelde haar en haar zus vroeger, waardoor ze hem totaal niet mag. Hoewel Linn nog lang niet verloofd is met haar vriend, denkt ze al wel na over haar toekomstige bruiloft en het dilemma of ze hem hiervoor moet uitnodigen of niet. Het maakt haar erg angstig en verdrietig. Op Reddit vraagt ze om advies.

Gemeen

”Ook al is dit erg vroeg aangezien ik nog lang niet ben verloofd, ga ik me hier wel steeds meer zorgen over maken”, begint Linn. ”Mijn broer was altijd heel erg gemeen tegen mij en mijn zus. Hij schold ons uit, zette ons voor schut, behandelde ons als stront, zei ons dat we waardeloos waren en hij gooide mijn zus zelfs een keer door een muur heen.”

”Mijn moeder heeft altijd beweerd dat ze heeft geprobeerd om tussenbeide te komen, maar uiteindelijk heeft ze het opgegeven toen er na jaren nog steeds niks veranderde.” Linn vertelt dat ze een paar maanden geleden een gesprek heeft gehad met haar moeder en haar zus. Het was erg confronterend, omdat hun moeder zei dat ze alles had gedaan wat ze kon. Linn en haar zus vonden daarentegen dat ze juist meer had kunnen en moeten doen. ”Onze moeder gaf toe dat hij vreselijk was tegen ons, maar ze wil gewoon dat we allemaal met een frisse start beginnen.”

Voor schut zetten

”Sinds onze broer volwassen is, voelt hij zich vaak gekleineerd omdat ik en mijn zus zo’n sterke band met elkaar hebben. Hij wil eigenlijk dat we allemaal vergeten wat er is gebeurd en verder gaan, maar ik kan dit niet.” Linn mag haar broer totaal niet. Ze vindt hem heel erg vervelend en wil het liefste niet bij hem in de buurt zijn. ”Ik vind hem heel gênant, omdat hij heel raar doet in sociale situaties. Hij heeft geen filter en maakt vervelende grapjes om mij expres voor schut te zetten.

Zorgen

”Gelukkig heb ik hier de laatste paar jaren geen last meer van gehad, omdat ik zo snel mogelijk naar het buitenland ben verhuisd”, vertelt Linn. ”Wel begin ik me steeds meer zorgen te maken over mijn toekomstige bruiloft naarmate ik ouder word. In een ideale wereld zou ik iedereen behalve mijn broer uitnodigen. Ik weet alleen wel dat dit enorme problemen met mijn familie zou veroorzaken. Daarnaast wil ik ook niet dat ik aan andere mensen moet uitleggen waarom ik mijn broer niet heb uitgenodigd.”

Trouwen

“Aan de andere kant kan ik me niets ergers voorstellen dan hem daar te hebben. Niet alleen zou ik me dan heel erg ongemakkelijk voelen, ik zou ook constant gestresst zijn over het feit dat hij mijn vrienden en vriendinnen zou ontmoeten. Ik zou gewoon niet van mijn eigen bruiloft kunnen genieten”, vervolgt Linn. Het is zelfs zo ver gekomen dat ik heb overwogen om helemaal niet te trouwen in de toekomst. Deze gedachtes maken me heel erg down omdat ik wel heel erg graag zou willen trouwen met mijn vriend.”

”Ik weet dat het stom is om over na te denken terwijl ik nog helemaal niet verloofd ben, maar het is steeds iets wat in me opkomt en het maakt me echt heel erg verdrietig. Ik voorzie namelijk dat het een groot probleem gaat worden in de toekomst”, vertelt Linn. Wat zou jij Linn adviseren?

*Linn is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit deelt zij haar verhaal onder de naam Bleepbloop3002.

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels