‘Het doet me pijn dat ik in een relatie zit met een realist’

realist

‘Hij geeft me zelden complimentjes’

De vriend van Maris* is een goudeerlijke jongen die nog nooit heeft gelogen tegen Maris. Een echte realist dus. Heel fijn zou je denken, maar toch ligt dit anders. Haar vriend is namelijk een beetje té eerlijk en kwetst Maris hier vaak mee. Op Reddit deelt ze haar gevoelens.

Eerlijk

”Mijn vriend heeft nog nooit gelogen en is altijd heel erg eerlijk tegen me,” begint Maris haar verhaal. ”Hij belooft me nooit dat zijn liefde voor eeuwig is en hij maakt nooit plannen voor de lange termijn met mij in zijn gedachten.” Maris vertelt dat ze het gevoel heeft dat haar vriend altijd een voet buiten de deur houdt, wat ze totaal niet fijn vindt. ”Hij zegt bijvoorbeeld: ‘áls we gaan trouwen’ of ‘áls we volgend jaar nog samen zijn,’ dit maakt me zó onzeker.” Maris weet dat hij haar geen valse hoop wil geven, maar te horen krijgen dat hij onvoorwaardelijk van haar houdt is toch wel fijn.

Realist

”Soms doet het pijn om met een realist in een relatie te zitten,” vervolgt Maris. ”Hij noemt me soms raar en weigert om iets in zijn leven te veranderen. Hij schakelt bijvoorbeeld over naar de nachtdienst omdat dat meer geld oplevert. Ik heb hem gesmeekt om dat niet te doen omwille van onze relatie, maar hij wil het niet eens overwegen.” Maris legt uit dat de weekenden voor haar vriend zijn heilige tijd zijn en dat zij die tijd moet delen met zijn vrienden. ”De enige keer dat ik hem voor mezelf krijg, is als ze niet kunnen komen of als ik weken van te voren smeek. Ik ben gewoon geen prioriteit.”

Moeilijk

”Hij geeft me zelden complimentjes en als ik klaag over mijn gewicht, dan zal hij zeker niet liegen en zeggen dat ik er geweldig uitzie, maar me alleen maar dieettips geven. Daarnaast zegt hij vaak dat ik hem stress bezorg als ik hem vraag om dingen vooruit te plannen. Jammer genoeg gaat dit gewoon altijd moeilijk. In het jaar dat we samen zijn, heeft hij maar één afspraakje gepland met mij waar ik hem ook nog voor moest smeken.”

Liegen

”Ik ben een erg introvert en onhandig persoon, waarop hij me meteen vertelt dat ik weer eens onhandig bezig ben. Hij zal me ook meteen vertellen dat mijn paniekaanvallen hem irriteren. Hij vindt ook dat ik meer ‘chill’ moet doen omdat hij vindt dat ik altijd erg down ben.” Maris wil eigenlijk het liefste dat hij wat vaker loog om zo haar gevoelens te sparen. Wat vindt jij dat Maris moet doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam LittleToe96.

Lees ook: Vader is bloedeerlijk: ‘Ik vertelde mijn zoon dat hij de reden is dat we gaan scheiden’

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels