‘Hoe vertellen we onze huisgenoot subtiel dat hij moet verhuizen?’

huisgenoot

‘Wat nou als het hem niet lukt om iets anders te vinden?’

Lisette* en haar man Aaron wonen al jaren in een huis met twee slaapkamers. Tijdens de pandemie besloten ze een huisgenoot te zoeken voor een van die kamers. Sindsdien woont Nico bij hen in, maar eigenlijk willen ze weer hun eigen plek. Ze weten alleen niet hoe ze dat subtiel aan Nico kunnen mededelen en dus vraagt Lisette lezers op Reddit om raad.

Kamer leeggehaald

“Mijn man Aaron en ik wonen al jaren in een huis met twee slaapkamers”, begint Lisette haar verhaal. “Tijdens de pandemie besloten we de tweede slaapkamer leeg te maken en te verhuren aan een huisgenoot. Op die manier konden we flink besparen op de huur. Onze huurbaas vond dat een prima idee, dus gingen we op zoek. We kwamen in contact met Nico, een man van eind dertig. Hij is single en heeft een handicap, waardoor hij met een wandelstok loopt. We delen dezelfde hobby’s, dus Aaron en ik konden het meteen erg goed met Nico vinden.”

Nieuwe baan

Nico kwam dus bij Aaron en Lisette in wonen en ze maakten een taakverdeling. “Dat ging af en toe een beetje moeizaam, omdat hij niet gewend was dat hij zich aan een huishoudelijk schema moest houden. Toch werden bepaalde dingen binnen het huis zijn verantwoordelijkheid en inmiddels gaat het prima.” Inmiddels heeft Lisette een nieuwe baan, waarbij ze een stuk beter betaald krijgt. “We hebben dus niet per se meer een huisgenoot nodig, omdat we nu meer dan genoeg geld hebben. Bovendien kijken Aaron en ik er wel naar uit om weer ons eigen plekje te hebben.”

Subtiel aankaarten

Aaron en Lisette willen daarom graag dat Nico gaat verhuizen. “We weten alleen niet hoe we dat het beste kunnen brengen. Ik voel me al schuldig als ik eraan denk dat we hem op straat zetten, vooral omdat Nico gehandicapt is. De huizenmarkt is op dit moment ook erg chaotisch, dus het is niet makkelijk om een nieuwe stek te vinden. Ik heb in de officiële contracten gekeken en daar staat in dat we Nico zestig dagen de tijd moeten geven om iets anders te vinden, maar of dat gaat lukken… Wat moeten we doen?” Wat zou jij Lisette en Aaron adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam dragonburger.

Lees ook: ‘Ik heb ervoor gezorgd dat een collega van mijn man is ontslagen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Mathilde Langevin