‘Mijn zus nodigde me niet uit voor haar bruiloft’

bruiloft zus

‘Mijn vader wil dat ik mijn zus vergeef, maar ik ben er niet klaar voor’

Charlene* is een nakomertje van haar vader met zijn tweede vrouw. Gelukkig kon ze het altijd goed vinden met haar twee halfzussen, Berber en Diana. Nu is Berber een paar jaar geleden getrouwd, en kreeg Charlene tot haar grote schrik geen uitnodiging voor de bruiloft van haar zus. Haar vader begint nu de druk op te voeren en vindt dat ze Berber moet vergeven, maar Charlene ziet dat niet zitten. Op Reddit vraagt ze om advies.

Halfzussen

De negentienjarige Charlene heeft twee oudere halfzussen: de 30-jarige Diana en 32-jarige Berber. Ze legt uit dat haar vader na vijftien jaar huwelijk van hun moeder is gescheiden, en een aantal jaren later Charlenes moeder leerde kennen. Lang verhaal kort: de twee zijn gelukkig getrouwd en negentien jaar geleden kwam Charlene ter wereld.

“Diana en Berber vonden het geweldig om er een klein zusje bij te hebben”, schrijft Charlene. “We zagen elkaar veel toen ik jonger was, en vooral Berber was gek op me. Ze nodigde me vaak uit om langs te komen en we ondernamen van alles met elkaar.”

Geen uitnodiging

“En daarom kwam het heel hard aan toen ik geen uitnodiging kreeg voor de bruiloft van mijn zus”, legt Charlene uit. In 2018 kreeg de jonge vrouw te horen dat haar zus zou gaan trouwen. Charlene keek ontzettend uit naar de grote dag én alle gezamenlijke voorbereidingen.

“Ik was super excited over het uitzoeken van een bruidsjurk. Maar ik werd niet uitgenodigd omdat Berbers moeder me niet kan luchten of zien. Die negeert me al sinds ik geboren ben”, omschrijft Charlene. Maar de harde realiteit wordt pas duidelijk wanneer zij hoort dat haar vader slechts één vliegticket geboekt heeft om naar de trouwlocatie te reizen. Van Berber zelf krijgt Charlene in elk geval niks te horen. “Ik had niet verwacht dat Berber me echt niet zou uitnodigen. Alleen maar omdat haar moeder het niet kan hebben dat haar ex-man verder is gegaan met zijn leven en een kind heeft met een andere vrouw.”

Vier jaar later

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder. “Sinds toen heb ik meer afstand van Berber genomen”, schrijft Charlene. “En na een aantal maanden heb ik het contact volledig afgekapt. Ik merkte dat mijn mental health er onder te lijden had, en ga haar nu volledig uit de weg.” En daar is Charlene tot nu toe nog altijd gelukkig mee.

“Mijn vader vroeg me laatst waarom ik het niet met haar uitpraatte. Hij wilde me niet onder druk zetten, maar zei dat familie belangrijk is en dat hij graag zag dat zijn dochters het goed met elkaar konden vinden.”

Wat vind jij: is het tijd om te vergeven en te vergeten? Charlene twijfelt, en vraagt daarom op Reddit om advies.

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen, op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam positivebean.

Lees ook: ‘De bruid is boos vanwege de jurk die ik droeg op haar bruiloft’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Foto Pettine