‘Bruid schold me uit omdat ik geen cadeau had gekocht’

bruid

‘Ze vond het borduurwerk dat ik voor hen had gemaakt geen echt cadeau’

Nadat Natasja* een prachtig borduurwerk voor een vriendin haar bruiloft heeft gemaakt, vraagt haar vriendin waarom ze nog niks van hun cadeaulijst heeft gekocht. Natasja is sprakeloos, aangezien de bruid zelf om het borduurwerk had gevraagd, het haar uren werk heeft gekost, om nog maar niet te spreken over het prijskaartje wat aan de materialen zit. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Herinnering

“Een vriendin van mij gaat volgende maand trouwen”, begint Natasja haar verhaal. “Een jaar geleden, toen de bruiloft werd aangekondigd, vroeg mijn vriendin mij om een borduurwerk te maken van een Bijbelse tekst met zijdedraad, om zo een mooie herinnering aan de bruiloft te hebben.” Natasja doet dit graag voor haar vriendin, ondanks dat ze weet hoeveel tijd hierin gaat zitten.

Cadeaulijst

“Ik heb het borduurwerk nu eindelijk af en ik ben blij dat ik er nooit meer onder mijn hoofdlamp naar hoef te kijken”, grapt ze. “De bruid belde me gisteren om te zeggen dat ze zag dat ik nog niks van de cadeaulijst heb gekocht.” Blijkbaar kan iedereen zien wie wat heeft gekozen, wat op zich handig is, want zo koop je niet per ongeluk hetzelfde cadeau voor het stel. “Ze zei dat ze weet dat ik vrij krap bij kas zit, dus dat ik daarom snel iets moet kiezen voordat alle betaalbare cadeaus weg zijn.”

Natasja is met stomheid geslagen. “Ik vertelde haar dat ik helemaal niks zou uitkiezen. Ik had dit borduurwerk toch voor haar en haar partner gemaakt? De materialen kostten me zo’n 75 euro en toen moest ik het nog laten omlijsten. Ik kon helemaal niet nog een cadeau betalen!”

Verplicht

“De bruid zei dat ik als gast verplicht was om een cadeau mee te brengen. Ik zei dat ik dat inderdaad deed, ook nog een cadeau waar ik enorm hard aan had gewerkt. Ze zei dat dat niet telde, omdat ze mij had gevraagd om dat te maken. Ik zei dat de cadeaulijst ongeveer hetzelfde was, je vraagt daarin ook om specifieke dingen die je wilt. Ze schold me uit en hing toen op.” Vind jij dat Natasja gelijk heeft?

*Natasja is niet de echte naam van de persoon in dit verhaal. Op het forum deed de vrouw verhaal onder de naam CinnamonMagpie.

Lees ook: ‘Een vriendin is boos omdat ik expres wijn over haar bruidsjurk knoeide’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels