‘Mijn familie accepteert niet dat mijn bruidsmeisje transgender is’

transgender

De bruid heeft daarom een drastisch besluit genomen

Babette* (32) gaat begin volgend jaar trouwen. De voorbereidingen zijn in volle gang, alhoewel die niet op elk vlak even soepeltjes verlopen. Haar familie staat namelijk niet achter de keuze voor haar bruidsmeisje, omdat zij transgender is. Babette neemt daarom een moeilijk besluit.

Afkeer van transgenders

“Ik ga in februari trouwen”, vertelt Babette op het forum Reddit. “Mijn beste vriendin zal mijn bruidsmeisje zijn. We zijn al bevriend sinds we kinderen waren. Mijn familie is echter minder fan van haar, omdat ze een transvrouw is.” De emoties lopen soms nogal hoog op binnen de familiekringen. “Mijn oom is vooral fanatiek, of zeg maar gerust: hatelijk. Hij heeft een afkeer van transgenders en zegt de meest verschrikkelijke dingen over hen. En helaas is zijn vrouw niet anders”, vertelt de aanstaande bruid.

Drastisch besluit

Voor Babette is het een lastige situatie, omdat ze tussen haar familie en beste vriendin in staat. Toch heeft ze een drastisch besluit genomen met betrekking tot de grote dag. “Ik heb besloten mijn oom en tante niet op mijn bruiloft uit te nodigen. Vooral om mijn vriendin te beschermen en drama te vermijden”, legt ze uit. De keuze zorgt er echter voor dat de gastenlijst snel kleiner wordt. “Hun kinderen, mijn neven en nichten, hebben gezegd dat als hun ouders niet mogen komen, zij dat ook niet zullen doen.” Maar daar lijkt Babette niet mee te zitten. “Ik zei dat mijn bruiloft beter af zou zijn zonder hen. Ze moeten het maar uitzoeken.”

Onredelijk

“Mijn moeder begrijpt mijn keuze, maar mijn vader is erg van streek en zegt dat ik onredelijk ben”, vervolgt de vrouw. “Hij blijft me beloven dat zijn broer ‘niets zal doen’ en gewoon ‘stil zal zitten’, maar ik weiger te wijken. Ik vertrouw er gewoon niet op dat mijn oom zich als een volwassene zal gedragen, vanwege zijn gedrag in het verleden.” Babettes beslissing heeft ook haar tante meer geraakt dan ze had verwacht. “Mijn moeder vertelde me dat mijn tante heeft gehuild. Een van haar favoriete manipulatietactieken.”

Babette is hierdoor enorm aan het twijfelen gezet. “Ben ik echt ongevoelig als ik mijn beste vriendin probeer te beschermen?”, vraagt de aanstaande bruid zich af. Wat vind jij?

*Babette is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/ImBeingMe32.

Lees ook: Man vraagt zich af: ‘Had ik moeten liegen over de bruidsjurk van mijn verloofde?’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash